Гарячі закускиЗакускиЗакуски з овочів

Кабачки, запечені з фаршем, помідорами і сиром

Кабачки, запечені з фаршем, помідорами і сиром, – ситне блюдо, яке доповнить як домашній, так і святковий стіл. Начинка готується на основі м’ясного фаршу з овочами, запікається на кружочках кабачка під соусом і сиром до рум’яної скоринки.

Інгредієнти:

  • Кабачок 450 грамів
  • Фарш м’ясний / курячий 300 грамів
  • Помідор 250 грамів
  • Морква 80 грамів
  • Цибуля ріпчаста 80 грамів
  • Сир твердий 100 грамів
  • Майонез 50 грамів
  • Часник 1-2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна 30 мілілітрів

Приготування:

  1. М’ясний фарш підійде з будь-якого м’яса або птиці. Я використовувала курячий.
  2. Твердий сир вибирайте на свій розсуд. Головне, щоб він добре плавився.
  3. Увімкніть духовку для розігрівання до 200 градусів.
  4. Розігрійте рослинну олію в сковороді.
  5. Цибулю очистьте, промийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками. Додайте в сковороду і обсмажуйте 4-5 хвилин на невеликому вогні.
  6. Моркву очистьте і вимийте. Натріть на крупній тертці. Додайте моркву до цибулі, перемішайте. Обсмажуйте на маленькому вогні 3-4 хвилини.
  7. До овочів додайте фарш і перемішайте. Готуйте 8-10 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, щоб розбити грудочки.
  8. Промитий помідор наріжте кубиками, додайте в сковороду і перемішайте. Готуйте 8-10 хвилин на помірному вогні.
  9. За смаком приправити сіллю і перцем, перемішайте. Вимкніть вогонь, трохи остудіть начинку.
  10. Кабачок промийте та висушіть, обріжте краї з двох сторін. Наріжте кабачок кружальцями завтовшки близько 1 см.
  11. На кабачки розкладіть м’ясну начинку.
  12. До майонезу додайте подрібнений часник. Перемішайте.
  13. Нанесіть підготовлений соус на кожен кабачок тонкими штрихами.
  14. Твердий сир натріть на середній тертці і розподіліть по кабачках. Надішліть в розігріту духовку на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Час запікання залежить від потужності вашої техніки. Сир повинен розплавитися, а кабачок – стати м’яким.
  15. Кабачки, запечені з фаршем, помідорами і сиром, готові.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рулетики зі свинини й шинки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close