ІталійськаЗакускиКухні світуСалати

Італійський салат Панцанелла

Panzanella – популярний італійський салат з грінками! У нього входять помідори, червона цибуля, базилік і болгарський перець. Трохи оливкової олії, винного оцту, морської солі й легкий живильний салат готовий!

Інгредієнти:

  • Білий хліб 4 шматочки
  • Помідори 1 штука
  • Цибуля червона 1 штука
  • Перець болгарський 1 штука
  • Винний оцет за смаком
  • Сіль морська за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік 1 пучок
  • Огірок 1 штука
  • Оливкова олія 2 столові ложки

Приготування:

  1. Білий хліб порізати кубиками й підсушити в духовці.
  2. Помідор, огірок і болгарський перець порізати шматочками, відправити в салатну миску.
  3. Червону цибулю порізати тонкими півкільцями й змішати з іншими овочами.
  4. У чашці змішати оливкову олію, винний оцет, посолити, поперчити. Вилити в салат і перемішати.
  5. Зверху посипати хлібними грінками й прикрасити листям базиліка.

Смачного!

Жаркими літніми днями цей старовинний салат з підсушеним хлібом їсть вся Італія: від Тоскани до Умбрії, від Марке до Лаціо. Нас завжди жахливо радувала людська винахідливість! За півгодини якісь черстві кірки перетворюються в абсолютно приголомшливу їжу.

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close