Італійський салат Панцанелла

Panzanella – популярний італійський салат з грінками! У нього входять помідори, червона цибуля, базилік і болгарський перець. Трохи оливкової олії, винного оцту, морської солі й легкий живильний салат готовий!
Інгредієнти:
- Білий хліб 4 шматочки
- Помідори 1 штука
- Цибуля червона 1 штука
- Перець болгарський 1 штука
- Винний оцет за смаком
- Сіль морська за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Базилік 1 пучок
- Огірок 1 штука
- Оливкова олія 2 столові ложки
Приготування:
- Білий хліб порізати кубиками й підсушити в духовці.
- Помідор, огірок і болгарський перець порізати шматочками, відправити в салатну миску.
- Червону цибулю порізати тонкими півкільцями й змішати з іншими овочами.
- У чашці змішати оливкову олію, винний оцет, посолити, поперчити. Вилити в салат і перемішати.
- Зверху посипати хлібними грінками й прикрасити листям базиліка.
Смачного!
Жаркими літніми днями цей старовинний салат з підсушеним хлібом їсть вся Італія: від Тоскани до Умбрії, від Марке до Лаціо. Нас завжди жахливо радувала людська винахідливість! За півгодини якісь черстві кірки перетворюються в абсолютно приголомшливу їжу.