Ікра з печених баклажанів «Байнган Бхарті»

Оригінальна варіація на тему закусок з баклажанної ікри, які мають свої особливості в різних кухнях світу. Індійський Байгал Бхарті відрізняється характерним ароматом, властивим стравам Південно-Східної Азії. Хоча приготований за цим рецептом печений баклажан не рясніє калейдоскопом всіляких індійських спецій, тонкий східний аромат йому надають куркума, зіра, часник і кінза. Змішайте нарубану м’якуш баклажана з підсмаженою цибулею, приправами й зеленню і заправте грецьким йогуртом. Салат вийде легким з ніжною текстурою і пряно-вершковим смаком. Подавати його краще за все з коржем або лавашем, як закуску, але він може стати й гарніром до смаженого м’яса.
Час: 1 година 25 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 великих баклажанів
- Рідкого арахісового масла 2 столові ложки й ще трохи для баклажанів
- 1 середня цибулина, нарізана дрібними кубиками
- Часнику 4 зубчики, подрібнених
- 1 невеликий стручок перцю Серрано, очищений від насіння і подрібнений
- Свіжого листя кінзи з м’якими стеблами 1/4 стакана, подрібнених і ще трохи листя для прикраси
- Меленої куркуми 1/4 чайна ложка
- Меленої зіри 1/4 чайної ложки й ще трохи для посипання
- Грецького йогурту 2 стакани, збитого до гладкої маси
Приготування:
- Розігрійте духовку до 260 ° С.
- Застеліть деко фольгою. На кожному баклажані зробіть по 3 надрізи від одного кінця до іншого на рівній відстані один від одного. Злегка змастіть баклажани арахісовим маслом, укладіть на деку і запечіть до м’якості протягом 45 хвилин, один раз повернувши деко іншою стороною і перевернувши баклажани. Дістаньте їх з духовки й остудіть.
- Остиглі баклажани очистіть від шкірки. Нарубайте м’якуш, поки вона не стане відносно однорідною, але не як паста.
- У великій сковороді на помірно сильному вогні нагрівайте арахісове масло. Насипте цибулю і смажте до золотистого кольору. Додайте м’якуш баклажанів, часник, перець і кінзу. Готуйте 2 хвилини. Якщо суміш пригоратиме, влийте трохи води. Насипте куркуму, зіру і 2 чайні ложки солі. Перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
- Вимкніть плиту. Додайте в суміш йогурт і перемішайте. Спробуйте на сіль, прикрасьте листям кінзи й посипте меленою зірою. Подавайте салат теплим або злегка охолодженим.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Соус барбекю – класичний