Інші заготівліБаклажаниЗакускиЗакуски з овочівКонсервація

Ікра з баклажанів, з помідорами і солодким перцем (на зиму)

Поєднання баклажанів, солодкого перцю, помідорів, цибулі та часнику – ідеальне для овочевої ікри. Така ікра з баклажанів зможе здивувати вас. Великий плюс цього рецепту в тому, що заготівля без оцту. Неоціненний зимовий делікатес для найдбайливіших господинь.

Інгредієнти:

  • Баклажани 1,2-1,5 кілограма
  • Помідори 600 грамів
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів
  • Перець болгарський 300-400 грамів
  • Часник 40 грамів
  • Кінза свіжа 30 грамів
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 1 столова ложка
  • Олія рослинна 150 мілілітрів

Приготування:

  1. Солодкі перці взяти болгарські – м’ясисті, щільні й ароматні.
  2. Якщо ви не любите кінзу, можна її не додавати або замінити петрушкою.
  3. Цибулю почистити й нарізати дрібними кубиками.
  4. Перці очистити від насіння і видалити перегородки. Після нарізати перці дрібними кубиками.
  5. Очистити помідори. Якщо шкірка на помідорах тонка, просто підчепити ножем і зняти її (або ж зробити на помідорах хрестоподібні надрізи, залити окропом на 5 хвилин, а після зняти шкірку). Розрізати помідори навпіл, видалити місце кріплення плодоніжки. Нарізати помідори кубиками.
  6. У баклажанів обрізати краї з обох сторін. Після нарізати баклажани невеликими кубиками, викласти в миску і засипати сіллю. Перемішати. Залишити баклажани на 20 хвилин. Через деякий час рідину злити, баклажани промити, віджати й обсушити.
  7. Тепер казанок або глибоку сковороду з товстими стінами поставити на вогонь, влити туди половину олії й викласти цибулю. Обсмажити 7-8 хвилин, помішуючи.
  8. Додати до цибулі перець і помідори. Обсмажити 7-8 хвилин, помішуючи. Додати сіль.
  9. Через деякий час влити в казан олію, що залишилася, дати олії добре розігрітися. Додати всі баклажани. Перемішати й обсмажити 10 хвилин. Після вогонь зменшити на мінімум, закрити казан кришкою і готувати овочі 50 хвилин.
  10. Зелень промити, обсушити й дрібно нарізати.
  11. Часник очистити й натерти на дрібній тертці.
  12. Підготувати банки. Я вважаю за краще спосіб стерилізації банок в каструлі на плиті – без ґрат і інших пристосувань. У мене 3 баночки об’ємом по 400 мл і дві банки по 250 мл, з кришками.
  13. Банки й кришки ретельно вимити з невеликою кількістю соди, потім промити під проточною водою. Каструлю наповнити водою на третину, відправити в неї кришки й зверху встановити баночки догори дном. Я поклала на дно каструлі більше кришок, щоб баночки стійко стояли.
  14. Включити середнє нагрівання, довести воду до кипіння і стерилізувати банки з кришками приблизно 10 хвилин, до появи всередині банок великих крапель води.
  15. Стерилізовані банки обережно витягти й помістити на чистий рушник шийкою вниз. Кришки також відправити на рушник.
  16. (Ви можете вибрати будь-який інший спосіб стерилізації – в духовці, над парою, в мікрохвильовці.)
  17. Через деякий час додати в ікру цукор, перемішати.
  18. Додати часник і кінзу. Перемішати й готувати під кришкою 10 хвилин. Зняти пробу і, якщо потрібно, додати сіль і цукор додатково.
  19. Гарячу баклажанну ікру відразу розкласти по стерильних банках.
  20. Тут же банки герметично закрити кришками.
  21. Поставити банки з ікрою дном вгору, укутати ковдрою, залишити на добу.
  22. Через деякий час переставити банки з ікрою в комору або льох.
  23. Смачна ікра з баклажанів обов’язково прикрасить ваш раціон і зробить його різноманітним.
  24. Якщо не хочете заготовлювати про запас, зробіть таку овочеву ікру просто, на обід.
  25. Сподіваюся вам сподобається баклажанна ікра в такому виконанні.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Маринований перець чилі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close