Хумус з нуту й авокадо

Сьогодні ми приготуємо смачний і дуже корисний хумус з авокадо, часником і зірою.
Хумус — закуска, яка готується з бобових. Дуже популярний на Сході. Подається як холодна закуска або соус — з лавашем, пітою, кукурудзяними чіпсами. У нас люблять подавати хумус з грінками з чорного хліба.
Найчастіше хумус готується з нуту. До складу зазвичай входять: нут, лимонний сік, оливкова олія, часник, паприка, кунжутна паста муха.
Можна додавати різні добавки: запечений болгарський перець, в’ялені томати, смажену цибулю, кедрові горіхи, і навіть гарбуз, сир або сир Фета.
Інгредієнти:
- Нут 1 стакан
- Авокадо 1 штука
- Тахіні 4 столові ложки
- Часник 2 зубчики
- Лимонний сік 4 столові ложки
- Оливкова олія 1 столова ложка
- Зіра 0,5 чайної ложки
- Сіль 0,5 чайної ложки
Приготування:
- Нут замочити на ніч у холодній воді. Вранці очистити його від лушпиння. Заняття трудомістке, але якщо це не зробити, хумус не матиме однорідну текстуру.
- Поставити варитися очищений нут до готовності, приблизно хвилин на 40-60.
- Коли нут приготується, злийте воду в окрему місткість, вона ще знадобиться.
- Змолоти часник і зіру.
- Додати гарячий нут і теж змолоти.
- Додати авокадо, подрібнити.
- Разом з авокадо додати лимонний сік.
- Подрібнений нут перекласти в миску, додати кунжутну пасту — тахіні, сіль, воду, в якій варився нут і перемішати.
- За допомогою занурювального блендера домогтися пастоподібної, однорідної консистенції.
- Для подачі полити оливковою олією, додати кедрові горішки.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сирна закуска на листі салату