Холодець з свинини і яловичини

Смачний, ароматний, ніжний … Без хорошого холодцю не обходиться жодне ситне застілля. За цим рецептом виходить відмінний холодець. Секрет простий — довге варіння бульйону. А від вас лише терпіння і найпростіші маніпуляції.
Інгредієнти:
- Свинячі ніжки 1 кілограм
- Яловичина на кістці 1-1,2 кілограма
- Морква 300 грамів (3 штуки)
- Цибуля ріпчаста 300 грамів (3 штуки)
- Часник 3 зубчики
- Перець запашний горошок 5-7 штук
- Лавровий лист 3 штуки
- Сіль за смаком
Приготування:
- Свинячі ніжки ретельно промиваємо і кладемо у велику каструлю. Заливаємо 3 літрами води. Ставимо на нагрівання.
- Варимо під кришкою на мінімальному вогні протягом 5 годин.
- Періодично знімаємо шумівкою пінку. Води не підливати.
- Промиваємо яловичину. Кладемо в каструлю до свинячих ніжок і продовжуємо варити ще 3 години.
- Очищаємо цибулю і крупно нарізаємо.
- Моркву очищаємо і нарізаємо кружечками.
- У каструлю кладемо цибулю, моркву і перець горошком. Солимо. Варимо ще 1 годину.
- Додаємо лавровий лист і варимо 15 хвилин.
- М’ясо виймаємо. Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю. Даємо охолонути.
- Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
- М’ясо нарізаємо невеликими довільними шматочками.
- М’ясо викладаємо в контейнери або форми.
- На м’ясо викладаємо порубаний часник.
- Заливаємо бульйоном. Відправляємо в холодильник на кілька годин для застигання.
- Холодець готовий. За бажанням подаємо з гірчицею або хріном.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Холодець з яловичого язика з горошком