Холодець з сайри з горілкою

Сайра – риба соковита, ніжна і недорога. Бюджетне блюдо святкового столу.
Інгредієнти:
- Сайра 1 кілограм
- Морква 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Горілка 100 мілілітрів
- Петрушка 1 пучок
- Лавровий лист кілька штук
- Перець духмяний горошком
- Сіль
Приготування:
- Рибу очистити, відокремити голови й хвости.
- Залити водою, додати лавровий лист перець-горошок, моркву, цибулю.
- Все разом варити півтори години.
- В кінці приготування влити горілку.
- Рибу і моркву витягнути, нарізати шматочками, відходи прибрати.
- Відвар процідити.
- На тарілку викласти філе, листя петрушки й нарізану моркву.
- Залити бульйоном, виставити в холод до застигання.
Порада
Холодець має бути прозорим. У будь-якому рецепті для його приготування використовуються яскраво забарвлені овочі. При подачі блюдо можна прикрасити тонко нарізаним лимоном.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тарталетки з червоною рибою