Грінки з яєчнею і сиром

Коли звичайні бутерброди набридли й хочеться урізноманітнити ранкове меню, спробуйте грінки з яєчнею і сиром. Це відмінний варіант для збалансованого сніданку, блюдо “Два в одному” – гарячий бутерброд і яєчня одночасно. Мінімум інгредієнтів і зусиль, а ефектний сніданок гарантовано!
Інгредієнти:
- Хліб житній 2 скибочки
- Яйця 2 штуки
- Сир твердий 30 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло вершкове (для смаження) 30 грамів
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. З вказаної кількості продуктів вийде одна дуже ситна порція.
- У центрі кожної скибочки хліба для тостів за допомогою круглої формочки або склянки виріжте кружечки.
- У сковороді на середньому вогні розтопіть шматочок вершкового масла і викладіть на сковороду дві підготовлені хлібні “рамочки”.
- Відразу ж в поглиблення в скибочках хліба розбийте по яйцю.
- Посоліть яйця і поперчіть.
- Смажте яєчню в хлібі на середньому вогні, поки низ яєчні не схопиться, але не перетримаєте – 2 хвилин буде достатньо.
- Сир наріжте тонкими пластинками. Для цього зручно використовувати чистку для овочів.
- Викладіть пластинки сиру на кожну грінку, закриваючи всю поверхню шматочків хліба.
- Накрийте сковороду кришкою і дочекайтеся, поки сир почне плавитися (секунд 20).
- Потім складіть шматочки хліба один на одного так, щоб сир опинився всередині. Підсмажте грінку ще по 30 секунд з кожної сторони, щоб сир остаточно розплавився і перетворив два шматочки хліба в один цілісний бутерброд.
- Ось і все, ситний і дуже смачний смажений бутерброд з яєчнею і сиром готовий.
- Подавайте грінку з сиром і яєчнею відразу після приготування.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Міні-сендвічі з яєчним салатом