Грінки з пармезаном, панчетою і яйцями

Хрустка золотава сирна скоринка на грінках – лише одна з деталей цієї страви, які спонукають її приготувати. Краще використовувати злегка черствий хліб, тому, що він не зможе увібрати занадто багато яєчної суміші й перетворитися всередині в розмоклу масу. Такий смачний і ситний французький тост цілком зійде за обід або вечерю.
Час: 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- Білого хліба товщиною 2 сантиметри 8 скибочок
- 8 великих яєць
- Молока 3/4 стакана
- Дрібно натертого пармезану 1,25 стакана (близько 110 грамів)
- Посіченої петрушки 1/4 стакана
- Оливкової олії 3 столові ложки
- Нарізаної тонкими слайсами панчети (8 – 12 скибочок) 110 грамів
- Руколи 6 стаканів
- Витриманого бальзамічного оцту або бальзамічної глазурі 1 – 2 столові ложки
Приготування:
- Помістіть деко в духовку і розігрійте до 120 ° С. У блюдечку для випікання збийте 4 яйця з молоком, 1/4 стакана сиру, петрушкою, 1/2 чайної ложки солі й невеликою кількістю меленого перцю.
- Розігрійте на середньому вогні 1 столову ложку оливкової олії у великій сковороді з антипригарним покриттям. Додайте панчету і смажте, перевертаючи, до хрусткої скоринки (4-5 хвилин). Викладіть скибочки бекону на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир, а ті що залишились в сковороді поки відставте.
- В іншій великій сковороді з антипригарним покриттям розігрійте на середньому вогні 1 столову ложку оливкової олії. Покладіть хліб в яєчну суміш і дайте йому просочитися, перевернувши один раз (приблизно 1 хвилину).
- Викладіть 4 скибочки хліба в сковороду і посипте кожен з них 1 столовою ложкою сиру. Смажте до золотистої скоринки знизу (приблизно 2 хвилини). Переверніть, посипте кожен шматок хліба 1 столовою ложкою сиру. Готуйте до рум’янцю й утворення хрусткої скоринки знизу (приблизно 2 хвилини). Знову переверніть і смажте до тих пір, поки сир не розплавиться (приблизно ще 1 хвилину).
- Перемістіть на деко, щоб грінки були теплими, і повторіть все те ж саме з рештою хліба і сиром. Нагрійте на середньому вогні сковороду з жиром після смаження бекону. Вбийте в неї 4 яйця, що залишилися і готуйте, поки не схопляться білки (приблизно 3 хвилини).
- Розподіліть грінки по тарілках і викладіть зверху смажені яйця. Змішайте в мисці руколу з 1 столовою ложкою оливкової олії й пучком солі та перцю. Додайте до грінок на тарілках. Збризніть бальзамічним оцтом і приправте перцем.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сендвічі зі швейцарським сиром і шинкою