
Готуємо домашній грецький салат з бринзою.
У Греції його називають Сільський через прості інгредієнти, які в надлишку були на столах у грецьких селян. Спочатку в складі цієї страви не було помідорів, їх завезли до Греції набагато пізніше.
За класичним рецептом до складу входить овечий сир, але варіант з бринзою мені здається смачніше і що важливо, доступніше.
Грецький салат цілком можна готувати й під час Посту, якщо бринзу замінити на соєвий сир.
Поради:
- якщо у вас занадто солона бринза, її краще вимочити в молоці пару годин;
- бринзу можна замінити сиром Фета або іншим подібним сиром, тільки не беріть занадто м’який сир, як наприклад, Філадельфія.
Інгредієнти:
- Бринза 120 грамів
- Помідори 2 штуки
- Огірки 2 штуки
- Оливки без кісточки 50 грамів
- Перець болгарський 1 штука
- Оливкова олія 3 столові ложки
- Лимонний сік 1 чайна ложка
- Листя салату 100 грамів
Приготування:
- Перець болгарський нарізати соломкою.
- Огірки нарізати кубиком.
- Помідори також нарізати кубиком.
- Бринзу промити щоб прибрати зайву сіль і нарізати кубиком.
- Змішати оливкову олію з лимонним соком.
- Всі інгредієнти викласти на подушку з салатного листя і полити заправкою.
- Подавати на стіл можна в такому вигляді, а можна акуратно змішати все в салатнику.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Салат Цезар з креветками