ЗакускиЗакуски з овочівХолодні закуски

Гостра закуска з кабачків з імбиром, часником і кунжутом

Приготуємо гостру закуску з кабачків з імбиром, часником і кунжутом. Ця страва сподобається любителям гостренького. Спочатку кабачки просолюються, а потім обсмажуються на сковороді з ароматним імбиром, часником, соєвим соусом і лимонним соком.

Інгредієнти:

  • Кабачки 500 грамів
  • Імбир свіжий 20 грамів
  • Перець чилі 5 грамів або по смаку
  • Часник 1 зубчик (5 грамів)
  • Кріп свіжий 20 грамів
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Лимонний сік 1 столова ложка
  • Кунжут 1 столова ложка
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Соєвий соус 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Використовуйте кабачки невеликого розміру, з ніжною шкіркою. Кількість перцю чилі, часнику, імбиру регулюйте на свій смак.
  2. Кабачки вимийте і висушіть. Обріжте по краях з двох сторін. Наріжте кабачки тонкими кружечками. Перемістіть в глибоку миску. Всипте сіль і добре перемішайте, щоб кожен кабачковий кружечок був в солі. Залиште на 10-20 хвилин, щоб кабачки віддали сік.
  3. Відкиньте кабачки на друшляк і руками добре відіжміть від зайвого соку.
  4. Перець чилі очистьте від насіння. Найкраще працювати в одноразових рукавичках. Наріжте перець чилі кубиками.
  5. У глибокій сковороді розігрійте олію. Додайте нарізаний перець чилі. Помішуючи, обсмажте 30-40 секунд на помірному вогні.
  6. Очистьте імбир і часник. Натріть на дрібній тертці. Імбир і часник відправте в сковороду. Перемішайте. Готуйте близько 1,5-2 хвилин на невеликому вогні, помішуючи лопаткою.
  7. Додайте кабачки. Перемішайте.
  8. Додайте лимонний сік, соєвий соус і цукор. Перемішайте. Тушкуйте близько 1 хвилини на помірному вогні, періодично помішуючи.
  9. Гілочки кропу промийте та висушіть. Видаліть стебла. Листочки дрібно наріжте і додайте до кабачків. Всипте насіння кунжуту. Можна використовувати білий, чорний або суміш. Перемішайте і відключіть вогонь.
  10. Дайте кабачкам трохи охолонути.
  11. Гостра закуска з кабачків з імбиром, часником і кунжутом готова.
  12. Можна подавати закуску до столу. Такі кабачки відмінно поєднуються з м’ясними та рибними стравами, їх можна вживати як в теплому, так і холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мариновані крабові палички

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close