
Автор рецепта – Енн Баррелл (Anne Burrell)
Гамбургер з котлетою з баранини – докладний рецепт приготування.
Час 5 год. 30 хв.
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
Котлети:
- Яловичого фаршу 450 грамів
- Фаршу з молодої баранини 450 грамів
- Сіль і мелений чорний перець
- Олії з виноградних кісточок 1 столова ложка
- Сиру фета товщиною 0,5 см 4 скибочки
- Розм’якшеного вершкового масла 3 столові ложки
- Булочки бріош 4 штуки
- Листовий салат і томати для гамбургерів
Соус:
- Сметани 1/2 стакана
- Очищеного і нарізаного маленькими кубиками огірка 1/4 стакана
- Подрібненої червоної цибулі 2 столові ложки
- Нарізаного кубиками томата (без шкірки) 2 столові ложки
- Солі 1 чайна ложка
- Меленого білого перцю 1 щіпка
Приготування:
- Для котлет: У мисці змішайте яловичину і баранину. Посипте сіллю і перцем, потім викладіть з миски й сформуйте 4 котлети по 225 грамів кожна.
- Потім, щоб приготувати котлети, нагрійте в великій сковороді на сильному вогні олію, поки вона не почне диміти. Потім зменшіть вогонь до середнього і покладіть в сковороду котлети.
- Обсмажте 5 хвилин з одного боку, потім переверніть і обсмажте з іншого боку. Коли будете обсмажувати другу сторону, посипте котлети сиром фета.
- Для соусу: Поки смажаться котлети, в мисці змішайте і збийте сметану, огірки, цибулю, томати, сіль і перець. Спробуйте і додайте за бажанням спецій.
- На середньому вогні розігрійте другу сковороду. Намажте булочки всередині вершковим маслом, потім покладіть їх на теплу сковороду й обсмажте до хрусткої скоринки, 2-3 хвилини.
- Коли булочки будуть готові, зберіть гамбургери, поклавши на булочки листя салату, томат, котлету, полийте зверху соусом і насолоджуйтеся.
Смачного!