Форшмак по-одеськи

Готуємо форшмак по-одеськи зі слабосоленого оселедця і соковитого зеленого яблука.
Кажуть, що приготувати справжній форшмак, може тільки єврейська господиня, а для того, щоб приготувати форшмак по-одеськи потрібно народитися на узбережжі Чорного моря.
Насправді, приготувати цю смачну закуску не потрібно великої праці, але важливо при цьому, вибрати якісні продукти.
Ідеально — готувати зі свіжого оселедця власного засолу.
Подавати закуску найкраще з чорним хлібом або грінками.
Інгредієнти:
- Оселедець малосольний 400 грамів
- Біла булка 100 грамів
- Яблуко 1 штука
- Яйця курячі 2 штуки
- Горіхи волоські 50 грамів
- Цибуля ріпчаста червона 1 штука
- Молоко 50 мілілітрів
- Лимон 0,5 штуки
- Вершкове масло 60 грамів
- Чорний перець мелений 1 щіпка
Приготування:
- Цибулину очистити, нарізати й залити лимонним соком.
- Курячі яйця зварити круто, остудити й очистити.
- З білої булочки зрізати скоринку і замочити в молоці.
- Волоські горіхи прожарити на сковороді й дати їм охолонути.
- Яблуко очистити від шкірки й насіння, скропити лимонним соком.
- Оселедець очистити від шкірки й кісток.
- На м’ясорубці встановити насадку з найменшими отворами. Пропустити через м’ясорубку всі інгредієнти.
- Вершкове масло розтопити й полити їм готовий форшмак. Поперчити за смаком.
В Одесі форшмак заведено подавати на шматочках підсмаженого чорного хліба.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Оселедець під шубою в лаваші