Фондю з сиром брі та шампанським

Автор рецепта – Роберт Ірвін (Robert Irvine)
Покроковий рецепт приготування фондю з сиром брі та шампанським.
Інгредієнти:
- Кукурудзяного крохмалю 2 чайні ложки
- Кірш (вишневе бренді) 2 столові ложки
- Сиру брі 450 грамів, охолодженого
- Часнику 1 зубчик, розрізаний навпіл
- Сухого шампанського 1 стакан
- Лимонного соку 1 чайна ложка
- Білого перцю 1/8 чайної ложки
- 1 багет, розрізаний на кубики, розріжте так, щоб кожен шматочок мав кірку
Приготування:
- Змішайте кукурудзяний крохмаль з вишневим бренді. Розріжте охолоджений брі на дрібні шматочки.
- Натріть сотейник зубчиком часнику, додайте шампанське і лимонний сік і доведіть до слабкого кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і змішайте з сиром брі. Додайте суміш кукурудзяного крохмалю і перемішуйте протягом пари хвилин, поки суміш не стане однорідною і густою.
- Перелийте сирну суміш у фондю, встановлену над вогнем і приправте білим перцем. Подавайте з кубиками хліба на вилочки для фондю.
Смачного!