Гарячі закускиЗакускиЗакуски з овочів

Фаршировані перці з рубаним м’ясом і овочами

У сезон соковитих і м’ясистих перців цікаво нафарширувати їх по-різному. Замість класичної начинки з фаршу і рису пропоную приготувати незвичайний варіант начинки з рубаної свинини, зеленого горошку, кабачка і помідорів. Від цієї страви варто очікувати оригінальний смак, соковитість і відносну легкість, адже в ньому багато овочів.

Інгрдієнти:

  • Перець болгарський 700 грамів (3 штуки)
  • Свинина (м’якоть) 200 грамів
  • Кабачок 120 грамів (1 штука)
  • Помідори 150 грамів (2 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів (1 штука)
  • Часник 1 зубчик
  • Горошок зелений (свіжий або заморожений) 50 грамів
  • Томатний сік 40 мілілітрів
  • Зіра сушена 0,5 чайної ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Зелень свіжа (петрушка, базилік) для подачі до смаку

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти.
  2. Горошок можна використовувати як свіжий, так і заморожений.
  3. Кабачок візьміть молодий, із зеленою шкіркою, такі овочі соковитіше і ніжніше.
  4. Солодкий перець для фарширування підбирайте м’ясистий, великий, без пошкоджень.
  5. М’ясо вимийте і висушіть паперовими рушниками. Поставте м’ясо на 20 хвилин в морозильну камеру, щоб його було легко нарізати.
  6. Наріжте свинину дрібними кубиками.
  7. Очищений часник дрібно порубати ножем.
  8. Увімкніть духовку для розігрівання до 180 градусів.
  9. Кабачок, помідор і очищену ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.
  10. З’єднайте в глибокій мисці всі компоненти начинки: свинину, кабачок, помідор, ріпчасту цибулю, зелений горошок, часник, сіль, зіру і чорний мелений перець. Перемішайте начинку.
  11. Болгарський перець вимийте, зріжте “кришечки”, очистьте від насіння.
  12. Нафаршируйте кожен перчик підготовленою начинкою. Встановіть фаршировані перці в форму для запікання так, щоб вони стояли зрізом вгору і не переверталися.
  13. Влийте в форму з перцями 100 мілілітрів води.
  14. Накрийте форму щільно фольгою або кришкою. Запікайте перці під фольгою в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1 години.
  15. Потім зніміть фольгу, полийте перці томатним соком і запікайте ще 10 хвилин вже без фольги.
  16. Фаршировані перці з рубаним м’ясом і овочами, запечені в духовці, готові.
  17. Акуратно перекладіть фаршировані перці на тарілки і подавайте до столу поки блюдо гаряче. Для подачі можна поставити на стіл сметану, майонез або інший улюблений соус. Блюдо поєднується з будь-якою зеленню, наприклад свіжою петрушкою або базиліком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі нагетси з фаршу (в духовці)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close