Фаршировані баклажани з хрусткою скоринкою

Рецепт запечених в духовці баклажанів і помідорів від відомого італійсько-американського шеф-кухаря і ведучої телевізійного шоу «Giada at Home» Giada De Laurentiis. Приготування цієї страви не відніме багато часу, а результат перевершить всі очікування. Це смачне й ароматне блюдо відмінно підійде для легкої літньої вечері.
Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4 – 8
Інгредієнти:
- 4 баклажани, розрізані навпіл уздовж
- 4 помідори, розрізані навпіл уздовж
- Оливкової олії 6 столових ложок
- Нарізаного часнику 4 чайні ложки
- Сушеного листя орегано 1/2 чайної ложки
- Консервованих крупно нарізаних помідорів 1 банка (400 грамів), рідину злити
- Панірувальних сухарів 1/3 стакана
Приготування:
- Попередньо нагрійте духовку до 230 ° С.
- Вистелити велике деко фольгою. Зробіть сітчасті надрізи на боці зрізу. Складіть баклажани й помідори “рома” на деко розрізаною стороною вгору. Змастіть 2 столовими ложками олії. Посипте сіллю і перцем.
- У невеликій мисці змішайте 2 столові ложки олії, 2 чайні ложки часнику й 1/4 чайної ложки орегано. Додайте консервованих помідорів, і все перемішайте. Приправте сіллю. Ложкою викладіть суміш на баклажани. Посипте сіллю і перцем.
- В іншій невеликій мисці змішайте панірувальні сухарі, решту 2 столові ложки олії, 2 чайні ложки часнику й 1/4 чайної ложки орегано. Посипте отриманою сумішшю помідор “рома”.
- Запікайте, поки овочі не стануть м’якими, а посипання з панірувальних сухарів не підрум’яниться, близько 30 хвилин.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Засолювання огірків в пакеті