ЗакускиЗакуски з овочів

Фаршировані баклажани з бараниною

Це дуже популярне турецьке блюдо з міні-баклажанів. Маленькі, розміром з яблуко, баклажани зручно начиняти, і виглядають вони настільки незвично, що легко можуть стати фаворитом серед більш звичних овочів. За смаковими й поживними якостями вони нітрохи не поступаються своїм великим родичам. Фаршировані баклажани стануть відмінною закускою і заповнять стіл перед приходом гостей.

Час: 1 година 20 хвилин
Складність: легко

Інгредієнти:

  • 8 міні-баклажанів, розміром з лимон
  • Баранячого фаршу 900 грамів
  • Цибулі шалот 6 штук, наріжте
  • Оливкової олії 1/4 стакана
  • Часнику 4 зубчики
  • 3 великих спілих томата, очищених і дрібно порізаних
  • Петрушки 1 маленький пучок, дрібно поріжте і залиште для гарніру
  • Дрібно порізаного листя м’яти 1 столова ложка
  • Сік 1 лимона
  • Курячого бульйону 3/4 стакана
  • 1 лимон, порізаний дуже тонко

Приготування:

  1. Духовку нагрійте до 170° С.
  2. За допомогою ножа для овочів виріжте клин від основи до кінця кожного баклажана, достатніх розмірів, щоб ложкою можна було вийняти м’якуш серцевини. Відкладіть вирізану середину.
  3. У великий сотейник налийте олію, щоб вона покрила дно, і поставте на середній вогонь. Злегка обсмажте баклажани з усіх боків, поки не зарум’яняться, викладіть на блюдо.
  4. Поверніть сковорідку на вогонь, засипте цибулю шалот і часник і пасеруйте 5 хвилин до золотистого кольору і м’якості. Додайте на сковорідку баранячий фарш і обсмажте, перемішуючи дерев’яною лопаткою. Покладіть томати й добре перемішайте, дайте покипіти 5 хвилин; посоліть і поперчіть.
  5. Покришіть пару жмень петрушки й м’яти, видавіть лимонний сік; продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини. Зніміть сковорідку з вогню, дайте начинці злегка охолонути. Ложкою наповніть баклажани начинкою: заповнюйте серцевину повністю, але не накладайте занадто багато.
  6. У велике деко викладіть баклажани одним шаром, залийте курячим бульйоном, на кожен баклажан покладіть по скибочці лимона, збризніть оливковою олією. Запікайте в духовці 20-30 хвилин, готовність можна перевірити виделкою, готовий баклажан повинен бути м’яким. Перед подачею прикрасьте петрушкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Намазка на хліб

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close