ЗакускиХолодні закуски

Домашній сир з травами

Автор рецепта – Джордж Дюран (США) – шеф-кухар, телеведучий.

Покроковий рецепт приготування домашнього сиру з травами й в’яленими помідорами.

Інгредієнти:

  • Цільного молока 6% 4 літри
  • Питних вершків 10% 500 мілілітрів
  • Оцту 5% 1 стакан
  • Нарізаних в’ялених томатів (не в олії) 1/2 стакана
  • Нарізаного листя свіжого базиліка 1/4 стакана
  • Крупної солі 1 столова ложка
  • Оливкова олія, для подачі

Приготування:

  1. Просвердліть отвори в нижній частині круглого пластикового контейнера (розміром приблизно 15 см. в діаметрі й не менше 10 см. заввишки) і відкладіть. Покладіть в друшляк марлю.
  2. У великій каструлі змішайте молоко і вершки й нагрівайте на середньому вогні, часто помішуючи, поки температура не досягне 90 ° С (молоко трохи буде кипіти, а зверху з’явиться піна.) Зніміть з вогню і повільно перемішайте з оцтом. Помістіть друшляк в раковину і вилийте цю суміш в марлю. Коли більша частина рідини піде, додайте помідори, базилік і сіль і обережно перемішайте.
  3. Зберіть кінці марлі й перекладіть сир в пластиковий контейнер. Встановіть контейнер на решітку, встановлену над сковородою, щоб збиралася сироватка. Покладіть зверху тарілку і притисніть важкою банкою, щоб вичавити зайву рідину. Залиште на 1 годину, потім приберіть марлю і поверніть сир в пластиковий контейнер, придавивши його тарілкою і вантажем.
  4. Помістіть домашній сир в холодильник на ніч. Перед подачею, помістіть сир з травами на тарілку і змастіть невеликою кількістю оливкової олії.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close