Домашній соус тартар для риби

Соус Тартар — один з найпопулярніших французьких соусів. Нерідко зустрінеш його на прилавках магазинів, але покупний варіант має вже не той смак, як класичний, все-таки для збільшення терміну придатності можуть застосовувати консерванти. Тому приготуємо домашній соус тартар для риби.
Продукти для соусу знадобляться найпростіші: варені яєчні жовтки, рослинна олія, гірчиця, лимонний сік і зелень з маринованими огірками. Тартар стане кращим доповненням до салатів, м’яса й особливо до рибних страв, обов’язково спробуйте його зі свіжими або запеченими овочами, наприклад, картоплею.
Інгредієнти:
- Варені яєчні жовтки 2 штуки
- Лимонний сік 1 столова ложка
- Гірчиця 1 столова ложка
- Мариновані огірки 1 штука
- Кріп 2 гілочки
- Петрушка 2 гілочки
- Рослинна олія 30 грамів
- Сіль 2 грами
- Чорний мелений перець 2 грами
Приготування:
- Варені яєчні жовтки натерти на самій дрібній тертці або розтерти виделкою.
- Додати гірчицю і продовжувати вимішувати до однорідності.
- Влити олію і почати злегка збивати віночком, щоб соус почав світлішати.
- Видавити трохи лимонного соку і соус ще трохи посвітлішає від кислоти. Збивати більш енергійно, щоб соус став ніжним і легким.
- Дрібно накришити свіжу зелень і маринований огірочок. Додати їх в соус і просто перемішати ложкою.
- Викласти готовий домашній соус тартар для риби в соусник.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Дип-соус з білої квасолі й капусти Кейл