
Тримайте цей перевірений часом рецепт під рукою для тих випадків, коли вам дуже захочеться чогось м’ясного.
Інгредієнти:
- Фаршу з яловичої лопатки (20% жиру) 700 грамів
- Сіль і мелений чорний перець
- Тонких скибочок сиру чедер 8 штук (за бажанням)
- Розрізані навпіл м’які булочки з кунжутом 4 штуки
- Листя бостонського салату Бібб
- Нарізаний скибочками томат для прикраси
- Картопля-фрі, для подачі
Приготування:
- У великій мисці рівномірно посипте фарш з яловичини 1/2 ч. л. солі. Акуратно сформуйте з м’яса 4 кулі, потім злегка стисніть їх, щоб вийшли котлети шириною 10 см. І товщиною 2,5 см. В центрі кожної зробіть великим пальцем поглиблення шириною 5 см., Щоб при обсмажуванні на грилі вони не здулися.
- Розігрійте гриль до високої температури. Посоліть і поперчіть котлети. Обсмажте на грилі, не пересуваючи, поки на дні не з’являться смужки, 3-5 хв.
- Переверніть і смажте до появи смужок з іншого боку, поки котлети не стануть щільними, ще 3-5 хв. За бажанням в останню хвилину приготування на кожну котлету покладіть по 2 скибочки сиру і накрийте одноразовою алюмінієвою формою, щоб він розплавився.
- Подавайте котлети на булочках, викладіть зверху листя салату і скибочки помідора.
Смачного!