
Приємний смак середземноморської страви цим бургерам надає ароматний йогуртовий соус, приготований в стилі традиційного грецького соусу дзадзики. Змішайте натуральний йогурт з фетою, тертим огірком і часником, м’ятою, сіллю і перцем і намажте на розрізані підсмажені булочки. Зверху викладіть котлети з пісного м’яса індички, які відмінно підійдуть під консистенцію і жирність самого соусу. Потім покладіть свіже листя салату, кружечки помідорів і насолоджуйтеся. У вас залишиться ще достатньо смачного соусу, його можна подавати як додатковий дип до чіпсів.
Інгредієнти:
- Простого йогурту 2% 200 грамів
- Розкришеного сиру фета (приблизно 60 грамів) 1/3 стакана
- 1 огірок, натертий
- Нарубаної м’яти 2 столові ложки
- Часнику 2 зубчики, натертих
- Пісного фаршу з індички 600 грамів
- Оливкової олії 2 столові ложки
- 4 булочки з кунжутом для бургерів або картопляні булочки, розрізані навпіл і підсмажені
- Зелений салат і скибочки помідорів, для збірки бургера
- Картопляні чіпси для подачі
Приготування:
- У невеликій мисці змішайте йогурт, фету, огірок, м’яту, половину часнику, 1 столову ложку води, 0,5 чайної ложки солі й трохи меленого чорного перцю. Поставте в холодильник до готовності до подачі.
- У мисці середнього розміру змішайте фарш, часник, що залишився, 1 чайну ложку солі й трохи меленого чорного перцю. Сформуйте чотири котлети товщиною 1 см. На помірно сильному вогні нагрівайте велику сковороду з антипригарним покриттям. Додайте оливкову олію, потім покладіть на сковороду котлети й смажте, поки вони не підрум’яняться і не прожаряться, по 4-5 хвилин з кожного боку. Перекладіть на тарілку.
- Намажте на булочки йогуртовий соус і зберіть сендвічі з котлети, салату і помідори. Подавайте з картопляними чіпсами.
Тримайте ще цікавий рецепт: Міні бургери з шинкою і кисло-солодким ананасом