ІталійськаБургериЗакускиКухні світу

Бургер по-італійськи

Приготуйте бургер в італійському стилі, вмістивши всі інгредієнти для піци між двома половинками булочки. Додані в фарш томати й сир роблять котлету для бургера неймовірно соковитою і м’якою. Доповніть сендвіч споконвічно італійськими інгредієнтами – прошутто, песто, моцарелла, соус марінара і ви отримаєте смачне і ситне середземноморське блюдо, не витративши на його приготування і півгодини!

Час: 30 хвилин
Складність: легко
Кількість: 8 гамбургерів

Інгредієнти:

  • Яловичого фаршу 1,3 кілограма
  • 8 булочок з тіста на заквасці, розрізаних збоку навпіл
  • Часнику 4 зубчики, очищених і розчавлених
  • В’ялених помідорів в олії 1/4 стакана (5 – 6 штук), олію злийте
  • Листя базиліка 1/3 стакана
  • Тертої моцарелли 1/3 стакана
  • Тертого пармезану 1/4 стакана
  • Томатної пасти 1 столова ложка
  • Пластівців товченого червоного перцю 0,5 чайної ложки
  • Крупної солі 1,5 чайної ложки
  • Меленого чорного перцю 0,5 чайної ложки
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Гарнір на вибір для подачі: тертий сир, моцарелла, базилік, гуртки помідорів, соус марінара, прошутто,
  • нарізані оливки, смажений червоний солодкий перець, листя салату, рукола, кетчуп, соус песто

Приготування:

  1. Розігрійте вуличний гриль або поставте на помірно сильний вогонь сковороду-гриль. У кухонному комбайні змішайте часник, в’ялені помідори, базилік, весь сир, томатну пасту, пластівці перцю, сіль і чорний перець. Перекладіть суміш у велику миску. Додайте фарш і все добре перемішайте руками або дерев’яною ложкою.
  2. Сформуйте 8 котлет діаметром 10 сантиметрів і товщиною 1,5 – 2 сантиметри. Обсмажте їх по 5 хвилин з кожного боку. Готові котлети нехай полежать 5 хвилин перед подачею.
  3. Змастіть оливковою олією зріз кожної булочки й злегка обсмажте на грилі протягом 1 хвилини.
  4. Викладіть кожну котлету на булочку, зверху покладіть бажаний гарнір, накрийте іншою половиною булочки та подавайте. Ця страва поєднується з вином Каберне-совіньон.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Грецький гамбургер з індичкою і салатом з помідорів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close