БургериЗакуски

Бургер на грилі

Історія походження настільки, здавалося б, нехитрої страви донині залишається предметом суперечок. Однак любити гамбургери від цього менше не стануть. Їх можна готувати на грилі, тому вони відмінно підходять в якості їжі для відпочинку на свіжому повітрі. У цьому рецепті немає нічого зайвого – тільки перевірені часом класичні поєднання.

Інгредієнти:

  • Яловичого фаршу (шийно-лопаткова частина) 1,4 кілограма
  • Крупнозернистої солі 2 чайні ложки
  • Меленого чорного перцю 1/2 чайної ложки
  • Солоного вершкового масла 3 столові ложки
  • Рубаної петрушки 1,5 столової ложки
  • 6 англійських мафінів, розрізаних навпіл
  • 1 великий помідор сорту «бичаче серце», нарізаний на 6 кружечків

Приготування:

  1. Підготуйте вугільний гриль і встановіть грати на 10 см вище помірно-сильної жари або нагрійте газовий гриль до помірно-високої температури. Злегка змастіть рослинною олією.
  2. Сформуйте з яловичого фаршу 6 котлет діаметром приблизно 9 см і посипте їх по обидва боки сіллю і перцем. Смажте з обох сторін майже до говності (3-4 хвилини з кожного боку для ступеня прожарювання медіум-РЕАР).
  3. У випадку з газовим грилем загальний час готування може збільшитися на 1-2 хвилини. Перекладіть котлети на решітку, щоб вони охололи протягом 5 хвилин. Нанесіть на кожну приблизно по 1/2 столової ложки вершкового масла і посипте рубаною петрушкою.
  4. Тим часом протягом 2-3 хвилин підсмажте на грилі англійські булочки. Розігрійте котлети на грилі протягом приблизно 1 хвилини.
  5. Подавайте їх на підсмажених половинах булочок, виклавши зверху скибочки помідора, а потім накрийте другими половинами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бургер зі свинячою котлетою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close