ЗакускиПіца

Безглютенові порційні піци з фрикадельками з індички

Покроковий рецепт безглютенової піци з рисовим борошном і начинкою з сиру і фрикадельок. Навіщо вибирати між ковбасою і фрикадельками для приготування вашої піци? Спробуйте поєднати інгредієнти: зробіть з сирих ковбасок з індичкою фрикадельки й викладіть їх на ваше улюблене тісто без глютену.

Інгредієнти:

Піца:

  • Сирих ковбасок для смаження з фаршу індички 120 грамів, зніміть оболонку
  • Оливкової олії 1 чайна ложка
  • Часнику 2 зубчики, подрібненого
  • Консервованих томатів у власному соку без додавання солі 1 банка (425 грамів)
  • Листя базиліка 5 штук, плюс трохи для прикраси
  • Тертої моцарелли 1 стакан
  • Тертого пармезану 2 столова ложка

Безглютенова основа для піци:

  • Великі картоплини 2 штуки (близько 400 грамів)
  • Теплої води 1/3 стакана (близько 40 C)
  • Сиропу агави або меду 2 чайні ложки
  • Активних сухих дріжджів 7 грамів
  • Білого рисового борошна 1 стакан
  • Крохмаль тапіоковий 1/2 стакана
    Великий яєчний білок 1 штука
  • Оливкової олії 1 столова ложка

Приготування:

  1. Безглютенове тісто для піци: У середній каструлі залийте картоплю водою. Доведіть до кипіння і варіть до м’якості, близько 25 хвилин; зніміть з вогню. Коли картопля досить охолоне, щоб продовжувати з нею працювати, почистіть її та пропустіть через прес для пюре. У вас повинно вийти близько 2 стакани. Відкладіть.
  2. Змішайте теплу воду, сироп агави й дріжджі в мірній склянці або невеликій мисці. Дайте постояти, поки зверху не з’явиться невеликий шар піни, від 3 до 5 хвилин. (Якщо цього не відбудеться, вилийте суміш і спробуйте ще раз з новою порцією дріжджів).
  3. Складіть картоплю, рисове борошно, крохмаль тапіоковий і 0,75 ч. л. солі в чашу міксера з насадкою-лопаткою. Мішайте на середній швидкості, поки всі інгредієнти не перемішаються, і вийде дрібне, розсипчасте борошно. Продовжуючи мішати на середній швидкості, додайте білок і масло, повільно влийте дріжджову суміш.
  4. Мішайте, поки тісто не стане однорідним (воно буде злегка липким). Щільно закрийте чашу поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце, поки тісто не збільшиться в півтора раза, близько 1 год. 30 хв.
  5. Сформуйте з тіста 2-4 кулі, для маленьких або середніх піц, потім або продовжуйте готувати, або добре загорніть і заморозьте. Тісто може зберігатися в холодильнику до 1 місяця. Розморожуйте тісто при кімнатній температурі, потім надайте необхідну форму і запікайте.
  6. Приготуйте піцу: Встановіть камінь для піци або лист для випічки на решітку в нижню третину духовки й попередньо розігрійте до 250 С. Розділіть тісто на 4 частини. Розбризкайте спрей для випічки на 2 дека і розкачайте кожну частину тіста в коло. Покладіть лист для випічки на попередньо нагрітий камінь і випікайте до тих пір, поки тісто не стане коричневим знизу і з боків, близько 10 хв. для більш м’якої скоринки або близько 15 хв. для більш жорсткої скориночки. Видаліть з дека і злегка остудіть. Зробіть з фаршу ковбасок дуже маленькі кульки, використовуйте близько 1 ч. л. ложки на фрикадельки (зручно ліпити, коли руки вологі). Нагрійте олію в середній сковороді на помірно сильному вогні. Додайте фрикадельки й смажте до тих пір, поки вони не обсмажаться з усіх боків, повертаючи за потреби (близько 5 хв.). Викладіть фрикадельки.
  7. Додайте часник в сковороду й обсмажте злегка до появи аромату, близько 30 секунд. Додайте помідори, 1/2 ст. води, базилік і 1/4 ч. л. солі. Доведіть до кипіння, потім варіть, поки соус не почне загусати, близько 10 хв. Поверніть фрикадельки в сковороду і продовжуйте готувати на повільному вогні до тих пір, поки соус не стане дуже густим, від 3 до 5 хв. Зніміть з вогню. Соус можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до 2 днів.
  8. Викладіть соус і фрикадельки на 4 порційні піци. Рівномірно посипте моцарелою. Спечіть піцу з одного листа за раз на попередньо нагрітому камені. Скоринка повинна стати золотисто-коричневою, а сир розплавиться, від 8 до 10 хв. Посипте кожну піцу пармезаном і прикрасьте листям базиліка.

Смачного!

Тісто по цьому рецепту легко приготувати, а секретний інгредієнт в даному випадку це картопля, яка надає тісту правильну структуру і смак, а також вона багата калієм. Вам буде потрібно прес для пюре, щоб підготувати картоплю, цей рецепт тіста без глютену настільки хороший, що заради нього варто зробити це невелике придбання. Щоб швидко приготувати вечерю в будні дні, підготуйте основи на вихідних, і у вас завжди буде під рукою частково приготована основа, на яку можна викласти улюблену начинку.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close