
Покроковий рецепт піци з рисовим борошном і начинкою з Канадського бекону й ананаса. Маринована цибуля, яка використовується для прикраси безглютенової піци в цьому рецепті, робить її набагато смачніше, не додаючи зайвих калорій. Така цибуля добре поєднується з солоним смаком шинки й солодкістю ананаса.
Інгредієнти:
Піца:
- Копченої свинячої корейки 90 грамів, нарізаної на шматочки по 2,5 см.
- Тертого копченого сиру Гауда 0,66 стакана
- Безглютенова основа для піци, рецепт нижче
- Антипригарний кулінарний спрей
- Тонко нарізаної невеликої червоної цибулі 1/4 штуки
- Сік 1 лайма
- Соусу для піци 0,33 стакана
- Тонко нарізаних скибочок ананаса 0,75 стакана
- Листя кінзи для прикраси
Безглютенове тісто для піци:
- Великих картоплин 2 штуки (близько 400 грамів)
- Теплої води 0,33 стакана (40 ° С)
- Сиропу агави або меду 2 чайні ложки
- Швидкої дії сухих дріжджів 7 грамів
- Білого рисового борошна 1 стакан
- Крохмалю тапіоки 0,5 стакана
- Білок великого яйця 1 штука
- Оливкової олії 1 столова ложка
- Вам потрібно: прес для картоплі
Приготування:
- Встановіть камінь для піци або деко в нижній третині духовки, розігрійте духовку до 260° С.
- Розділіть тісто для піци на 2 кулі. Збризніть деко кулінарним спреєм і розімніть кожен шар тіста в тонкий корж діаметром 25 см. Поставте деко на розігрітий камінь і запікайте до моменту, коли тісто тільки почне підрум’янюватися по краях, близько 10 хвилин, якщо хочете отримати більш м’яку скоринку, або 15 хвилин для більш хрусткої.
- Витягніть з духовки і дайте злегка охолонути. Тим часом, змішайте цибулю і сік лайма в маленькій мисці й дайте постояти при кімнатній температурі, поки цибуля не стане рожевою і злегка не розм’якшиться, близько 10 хвилин. Злийте рідину.
- Розподіліть соус для піци, сир Гауда, бекон і ананаси між двома основами для піци. Запікайте на розігрітому камені, поки тісто не стане золотистим, а сир не розтане, 8-10 хвилин. Прикрасьте маринованою цибулею і кінзою. Розріжте кожну піцу на 4 частини й подавайте на стіл.
- Безглютенове тісто для піци: У середній каструлі залийте картоплю водою. Доведіть до кипіння і варіть до м’якості, близько 25 хвилин; зніміть з вогню. Коли картопля досить охолоне, щоб продовжувати з нею працювати, почистіть її й пропустіть через прес для пюре. У вас повинно вийти близько 2 ст. Відкладіть.
- Змішайте теплу воду, сироп агави й дріжджі в мірній склянці або невеликій мисці. Дайте постояти, поки зверху не з’явиться невеликий шар піни, від 3 до 5 хвилин. (Якщо цього не відбудеться, вилийте суміш і спробуйте ще раз з новою порцією дріжджів).
- Складіть картоплю, рисове борошно, крохмаль тапіоки й 0,75 ч. л солі в чашу міксера з насадкою-лопаткою. Мішайте на середній швидкості, поки всі інгредієнти не перемішаються, і вийде дрібне, розсипчасте борошно. Продовжуючи мішати на середній швидкості, додайте білок і олію, повільно влийте дріжджову суміш. Мішайте, поки тісто не стане однорідним (воно буде злегка липким). Щільно закрийте чашу поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце, поки тісто не збільшиться в півтора раза, близько 1 год. 30 хв.
- Сформуйте з тіста 2-4 кулі, для маленьких або середніх піц, потім або продовжуйте готувати, або добре загорніть і заморозьте. Тісто може зберігатися в холодильнику до 1 місяця. Розморожуйте тісто при кімнатній температурі, потім надайте необхідну форму і запікайте.
Смачного!