
Покроковий рецепт піци з рисовим борошном і сирно-грибною начинкою. У приготуванні цієї вегетаріанської безглютенової піци на картопляному тісті використано кілька особливих прийомів: суміш сиру, часнику і червоної паприки підсилює аромат, а гриби стають ще смачніше, якщо попередньо змішати їх з невеликою кількістю олії, при цьому, практично не додаючи жирів.
Інгредієнти:
Піца:
- Тертої моцарелли 1 стакан
- Рікотти 0,5 стакана
- Тонко нарізаного часнику 2 зубчики
- Щіпка подрібненої червоної паприки
- Тонко нарізаних грибів 110 грамів
- Оливкової олії 2 столові ложки
- Листя чебрецю 2 чайні ложки
- Вам потрібно: прес для картоплі
Безглютенове тісто для піци:
- Великих картоплин 2 штуки (близько 400 грамів)
- Теплої води 0,33 стакана (40 ° С)
- Сиропу агави або меду 2 чайні ложки
- Швидкої дії сухих дріжджів 7 грамів
- Білого рисового борошна 1 стакан
- Крохмалю тапіоки 0,5 стакана
- Білок великого яйця 1 штука
- Оливкової олії 1 столова ложка
- Вам потрібно: прес для картоплі
Приготування:
- Встановіть камінь для піци або деко в нижній третині духовки, розігрійте духовку до 260 ° С.
- Розділіть тісто для піци на 2 кулі. Збризніть деко кулінарним спреєм і розімніть кожен шар тіста в тонкий корж діаметром 25 см.
- Поставте деко на розігрітий камінь і запікайте до моменту, коли тісто тільки почне підрум’янюватися по краях, близько 10 хвилин, якщо хочете отримати більш м’яку скоринку, або 15 хвилин для більш хрусткої. Витягніть корж з духовки й дайте злегка охолонути.
- Змішайте моцарелу, рікотту, часник, 0,25 ч. л солі й подрібнену паприку в маленькій мисці. В іншій мисці змішайте гриби, оливкову олію, чебрець і 0,25 ч. л солі.
- Розкладіть сирну суміш рівномірно на двох основах для піци, потім розділіть навпіл гриби. Запікайте піци, поки тісто не стане золотисто-коричневим, 8-10 хвилин. Розріжте кожну на 4 частини перед подачею.
- Безглютенове тісто для піци: У середній каструлі залийте картоплю водою. Доведіть до кипіння і варіть до м’якості, близько 25 хвилин; зніміть з вогню. Коли картопля досить охолоне, щоб продовжувати з нею працювати, почистіть її й пропустіть через прес для пюре. У вас повинно вийти близько 2 ст. Відкладіть.
- Змішайте теплу воду, сироп агави й дріжджі в мірній склянці або невеликій мисці. Дайте постояти, поки зверху не з’явиться невеликий шар піни, від 3 до 5 хвилин. (Якщо цього не відбудеться, вилийте суміш і спробуйте ще раз з новою порцією дріжджів).
- Складіть картоплю, рисове борошно, крохмаль тапіоки й 0,75 ч. л солі в чашу міксера з насадкою-лопаткою. Мішайте на середній швидкості, поки всі інгредієнти не перемішаються, і вийде дрібне, розсипчасте борошно. Продовжуючи мішати на середній швидкості, додайте білок і олію, повільно влийте дріжджову суміш. Мішайте, поки тісто не стане однорідним (воно буде злегка липким). Щільно закрийте чашу поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце, поки тісто не збільшиться в півтора раза, близько 1 год. 30 хв.
- Сформуйте з тіста 2-4 кулі, для маленьких або середніх піц, потім або продовжуйте готувати, або добре загорніть і заморозьте. Тісто може зберігатися в холодильнику до 1 місяця. Розморожуйте тісто при кімнатній температурі, потім надайте необхідну форму і запікайте.
Смачного!