ЗакускиСоуси і приправи

Баклажанна ікра

У сезон баклажанів саме час приготувати з них свіжу ікру. Рецепт дуже простий, а ікра виходить фантастично смачною й ароматною, попри те, що прянощів тут кладемо по мінімуму – лише свіжий часник і зелень. Баклажани краще запекти в духовці, так вони збережуть більше корисних властивостей, ніж смажені. Готові баклажани остудіть, і їх залишиться тільки подрібнити з часником, петрушкою і рослинною олією. Використовуйте баклажанну ікру в якості овочевого соусу до м’ясних страв, гарнірів, а також у вигляді дипу або спреда, який можна намазати на хліб.

Інгредієнти:

  • 2 круглих баклажани, розрізаних на 4 частини
  • Оливкова олія, щоб скропити
  • Часнику 3 зубчики
  • Половина пучка петрушки
  • Оливкової олії 0,5 стакана

Приготування:

  1. Збризкайте розрізані баклажани оливковою олією і запечіть протягом 30 хвилин в духовці, нагрітій до 175 ° С. Остудіть їх до кімнатної температури й зніміть шкірку.
  2. Покладіть баклажан в чашу кухонного комбайна, додайте часник, петрушку і подрібніть все до консистенції пюре. Додайте оливкову олію і змішайте до однорідної маси. Посоліть за смаком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Журавлиний соус

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close