Арабська закуска з баклажанів «Бабагануш»

Бабагануш – це традиційна для сирійської, ліванської та палестинської кухонь паста з баклажанів з додаванням олії, приправ і тахіні – кунжутної пасти. У перекладі з арабської мови може мати два значення: «тато Гануш» або «вибагливий тато». І дійсно, закуска настільки смачна, що може догодити будь-якому самому вибагливому татові. Зазвичай ікру з баклажанів подають з коржиками, але можна використовувати і як соус до інших страв. Класичний рецепт Бабагануш включає всього п’ять інгредієнтів.
Час: 45 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 2 великих баклажанів
- Лимонного соку 2 столові ложки
- Тахіні 1/4 стакана
- Часнику 3 зубчики, очищених
- Оливкової олії 1/4 стакана плюс 1 столова ложка
- Арабська піта
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 ° С. Кожен баклажан розрізати вздовж навпіл і покладіть на деко. Збризніть 1 столовою ложкою оливкової олії, посоліть і поперчіть. Запікайте протягом 40 – 45 хвилин до м’якості. Готові баклажани остудіть.
- Ложкою відокремте м’якуш від шкірки й покладіть в кухонний комбайн. Додайте лимонний сік, тахіні, оливкову олію, сіль і перець. Все змішайте до однорідної маси.
- Подавайте бабагануш з баклажан з пітою або чіпсами з піти.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Намазка на хліб