Здобні булочки з корицею

Здобні булочки з корицею – це відмінний сніданок для всієї родини. Випічка виходить м’якою, пишною, ароматною і досить довго залишається свіжою і не черствіє. Дуже смачно подавати ці булочки з чаєм, кавою, какао або просто з молоком.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі 8 грамів
- Молоко 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне 500 грамів
- Цукор 150 грамів
- Масло вершкове 100 грамів
- Соняшникова олія 20 мілілітрів
- Куряче яйце 3 штуки
- Кориця 2 чайні ложки
- Харчова сіль 0.5 чайної ложки
Приготування:
- Для їх приготування зробимо спочатку опару. У тепле молоко насипаємо сухі дріжджі й розмішуємо, поки вони не розчиняться. Замість сухих дріжджів можна взяти 25 грамів свіжих. Додаємо в молоко з дріжджами дві столові ложки цукру, і дві – три столові ложки з гіркою борошна. Добре розмішуємо, поки не розійдуться грудочки. Опара повинна вийти як тісто для оладок.
- Ми залишаємо опару хвилин на 15 в теплі, накривши плівкою або рушником, поки вона трохи не збільшиться і на поверхні не з’являться бульбашки.
- У мікрохвильовій печі або на плиті розтоплюємо 50 грамів вершкового масла. Масло, що залилось прибирати в холодильник не треба, воно повинно розм’якшитись. В опару розбиваємо два яйця і переливаємо тепле вершкове масло. За смаком можна додати одну чайну ложку ванільного цукру. Добре перемішуємо, потім частинами додаємо в опару просіяне борошно і перемішуємо. Поки тісто не дуже густе, додаємо в нього соняшникову олію.
- Додаємо решту борошна і замішуємо тісто, щоб воно не липло до рук. Якщо тісто виходить липким, додаємо ще по – трохи борошна. Прикриваємо миску з тістом рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на годину.
- За цей час тісто добре підніметься і збільшиться в об’ємі приблизно вдвічі. Розминаємо тісто і ділимо його на п’ятнадцять однакових шматочків. Цукор, що залишився змішуємо з двома чайними ложками меленої кориці. Замість звичайного цукру можна взяти коричневий тростинний цукор, тоді начинка у булочок вийде більш яскравою. Кожен шматочок тіста тонко розгортаємо в овал.
- Змащуємо його м’яким вершковим маслом. Посипаємо цукром з корицею, приблизно однією чайною ложкою. Довгі краї підгинаємо всередину, залишаючи центр відкритим. Потім звертаємо в не дуже щільний рулет.
- На деко кладемо папір для випічки й перекладаємо на нього рулетики на невеликій відстані один від одного. Залишаємо їх “відпочивати” хвилин на 20. Потім змащуємо кожну булочку збитим яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо булочки 20 – 30 хвилин, поки вони не зарум’яняться. Ми залишаємо булочки остигати. Булочки з корицею готові.
Смачного!