Заварні шоколадні мафіни зі згущеним молоком

Десерт виходить дуже солодким і дуже калорійним. Хоча це також буде залежати від того, яке згущене молоко і який шоколад ви будете використовувати.
Існує маса рецептів шоколадних мафінів. Ми будемо готувати за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- Яйце 2 штуки
- Борошно пшеничне 120 грамів
- Какао-порошок 50 грамів
- Розпушувач тіста 2 чайні ложки
- Чорний шоколад 100 грамів
- Масло вершкове 80 грамів
- Цукор 200 грамів
- Вода 200 мілілітрів
- Соняшникова олія 80 мілілітрів
- Крохмаль картопляний 50 грамів
- Згущене молоко за смаком
- Білий шоколад за смаком
Приготування:
- Цукор, какао, крохмаль і воду з’єднуємо в невеликій каструльці об’ємом 1,5-2 літри. Розмішуємо, щоб не було грудочок і відправляємо на газ.
- Доводимо масу до кипіння і трохи уварюємо 2-3 хвилини поки крохмаль не звариться і не стане прозорим. Потім вимикаємо газ і вводимо в отриману масу шоколад, даємо трохи постояти, підтанути й розмішуємо до однорідності. Потім вводимо вершкове масло. Розмішуємо масу поки масло повністю не розчиниться. Наступним етапом вводимо соняшникову олію. Розмішуємо інгредієнти за допомогою міксера.
- Яйця вводимо по-одному, розмішуючи кожен раз за допомогою міксера до однорідної маси. Розпушувач з’єднуємо з борошном. З’єднуємо сухі інгредієнти з заварною масою. Наповнюємо формочки для мафінів і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо 30 хвилин.
- Готовим мафінам даємо повністю охолонути. Вирізаємо ножем серединки й заповнюємо згущеним молоком. Кількість згущеного молока регулюйте самі. Від цього залежить наскільки вологі всередині Ви хочете отримати мафіни.
- Декоруємо заварні шоколадні мафіни зі згущеним молоком білим шоколадом, ягодами або декоративною посипкою.
Смачного!