Інші солодощіВипічка і Десерти

Запечені яблука з сиром в духовці

Запечені яблука з сиром в духовці — це найкорисніший і низькокалорійний десерт з усіх, які я знаю. Готувати його одне задоволення: нескладно, без метушні з тістом і діти такий десерт охоче їстимуть.

Яблука краще брати не кислих сортів, у мене були кислі, про що потім трохи пошкодувала. Десерт все-таки повинен бути солодким. Найкраще, якщо яблука будуть середнього розміру. Дрібненькі яблука незручно фарширувати, а надто великі будуть довго пропікатися.

Для начинки на додаток до сиру пропоную взяти родзинки й вишню в цукрі. Вишня відмінно поєднується з сиром, а родзинки з сиром — це класика. Але ви можете експериментувати з іншими сухофруктами, цукатами і ягодами.

Інгредієнти:

  • Яблука 3 штуки
  • Сир 150 грамів
  • Мед 1 столова ложка
  • Манна крупа 1 столова ложка
  • Вершкове масло 1 столова ложка
  • Вишня в цукрі 2 столові ложки
  • Цукор ванільний 0,5 чайної ложки
  • Родзинки 1 столова ложка

Додатково:

  • Мигдальні пелюстки 2 столові ложки

Приготування:

  1. Родзинки залити окропом і дати настоятися хвилин 10.
  2. Сир змішати з манкою і ванільним цукром, розтерти до однорідної маси.
  3. Змішати сир з медом, вершковим маслом і родзинками.
  4. Масло кімнатної температури краще розподілиться по сиру. Якщо мед загус, то можна його розтопити на водяній бані.
  5. Відрізати верхівку яблука. Не викидати. Ложкою з гострими краями вийняти з яблука середину.
  6. Покласти на дно яблук вишню, потім наповнити яблука начинкою.
  7. Випікати яблука в вогнетривкому посуді в духовці, розігрітій до 175 ºС до готовності яблук.
  8. Не забудьте перед випіканням прикрити яблука зрізаними капелюшками. Приблизний час приготування 30 хвилин.
  9. Перед подачею на стіл, яблука можна прикрасити мигдальними пелюстками або подати просто так.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мед з кульбаб

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close