Випічка і ДесертиНесолодка випічка

Заливний пиріг з рибними консервами, яйцями й рисом

Заливний пиріг з рибними консервами, яйцями й рисом виходить смачним і ароматним, а готується зовсім нескладно. Оскільки тісто замішується на сметані й майонезі, воно виходить ситним, досить вологим і дуже м’яким. Таке тісто відмінно поєднується з рисово-рибною начинкою, яйцями й зеленню. Скоринка у пирога злегка хрустка і дуже ніжна.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Майонез 100 грамів
  • Сметана 120 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Борошно 200 грамів
  • Розпушувач 1 чайна ложка з гіркою
  • Олія рослинна 30 мілілітрів (2 столові ложки) + для підготовки форми
  • Сіль ⅔ чайної ложки
  • Цукор 1 чайна ложка

Для начинки:

  • Риба консервована в олії (сардина / сайра) 1 банка (250 грамів)
  • Рис круглозернистий 100 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 200 грамів (2 штуки)
  • Олія рослинна 30 мілілітрів (2 столові ложки)
  • Кріп свіжий 10 грамів
  • Петрушка свіжа 10 грамів
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак

Приготування:

  1. З консервованих сардин зливаємо олію в окрему місткість – 2-3 чайні ложки можуть знадобитися для регулювання вологості начинки.
  2. У процесі приготування знадобиться пергаментний папір.
  3. Рис промиваємо кілька разів, до прозорості води.
  4. Заливаємо рис 250-300 мілілітрів води.
  5. Відварюємо рис 15-20 хвилин, до повної готовності й вбирання рідини. (Якщо рідина все ж залишиться, її потрібно злити, відкинувши рис на сито.)
  6. Відварений рис охолоджуємо.
  7. Яйця (2 штуки) поміщаємо в холодну воду і відварюємо на круто (8-10 хвилин після закипання води).
  8. Потім охолоджуємо яйця в холодній воді.
  9. Ріпчасту цибулю очищуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  10. У сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо цибулю на вогні нижче середнього близько 10 хвилин, до м’якості й легкого золотистого відтінку.
  11. Сардину без олії розминаємо виделкою.
  12. Остиглі яйця очищаємо і нарізаємо кубиками.
  13. У миску перекладаємо остиглий рис, сардину, нарізані яйця і цибулю.
  14. Кріп і петрушку промиваємо, обсушуємо, дрібно нарізаємо і додаємо до інших компонентів начинки.
  15. Все солимо і перчимо.
  16. Перемішуємо – начинка готова. (Якщо начинка вийшла дещо сухуватою, то на цьому етапі можна додати 2-3 чайні ложки рослинної олії з-під сардин.)
  17. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  18. Готуємо тісто.
  19. У велику миску розбиваємо 2 яйця, всипаємо сіль, цукор і розпушувач.
  20. Перемішуємо міксером.
  21. Потім додаємо майонез і сметану. Знову перемішуємо.
  22. Просіваємо в миску борошно. Добре перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок.
  23. Потім додаємо в тісто 2 столові ложки рослинної олії.
  24. Перемішуємо тісто з олією.
  25. З пергаментного паперу вирізаємо коло розміром з діаметр форми для випічки (у мене форма діаметром 22 см). Форму і папір змащуємо рослинною олією.
  26. Половину тіста виливаємо в форму і рівномірно розподіляємо по дну.
  27. Потім викладаємо на тісто всю начинку.
  28. Заливаємо начинку тістом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, запікаємо пиріг до рум’яності.
  29. Заливний пиріг з рибними консервами, яйцями й рисом готовий. Даємо пирогу трохи охолонути.
  30. Потім витягуємо пиріг з форми, розрізаємо на порційні шматочки й подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісочний пиріг з сиром і оливками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close