Випічка і ДесертиТорти

Ягідний мусовий торт

Сьогодні готуємо ягідний мусовий торт. Це просто ягідна бомба з приголомшливим і яскравим смаком: поєднання смородини, ожини, м’яти й лимона — справжній подарунок літа.

Торт складається з тонкого бісквітного коржа, ніжного лимонного крему, начинки з ожини й повітряного смородинового мусу. Торт виходить з насиченим ожинним смаком, який ідеально поєднується з легкою кислинкою лимонно-м’ятного крему. М’ята робить торт свіжим і надає легкість смаку.

За технологією приготування торт досить простий, попри багатошаровість і велику кількість операцій. Всі верстви в торті готуються один за іншим.

Декорувати такий торт можна як вашій душі завгодно. Мусові торти практично завжди покривають дзеркальною глазур’ю або шоколадним велюром. Але цілком можна використовувати інший спосіб декору або ж зовсім залишити без прикраси. Торт виходить настільки яскравим і ошатним, що в додатковому декорі не має потреби.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця курячі 2 штуки
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор пісок 70 грамів
  • Борошно мигдальне 40 грамів
  • Борошно пшеничне 45 грамів
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста 0,3 чайної ложки
  • Цедра лимона 1 столова ложка

Для крему:

  • Жовтки курячих яєць 4 штуки
  • Цукор пісок 100 грамів
  • Цедра лимона 1 столова ложка
  • Сік лимона 50 мілілітрів
  • Сіль 1 щіпка
  • Вершкове масло 70 грамів
  • М’ята 2 гілочки
  • Желатин 8 грамів
  • Вода 40 мілілітрів

Для начинки:

  • Ожина 300 грамів
  • Цукор пісок 70 грамів
  • Желатин 8 грамів
  • Вода 40 мілілітрів

Для мусу:

  • Смородина 300 грамів
  • М’ята 1 пучок
  • Цукор 200 грамів
  • Желатин 15 грамів
  • Вода 75 мілілітрів
  • Шоколад білий 50 грамів
  • Вершки 33-36% 200 мілілітрів
  • Білки курячих яєць 4 штуки

Для прикраси:

  • Вершки 33% 25 мілілітрів
  • Білий шоколад 50 грамів
  • Лимон 0,5 штуки
  • М’ята 1 гілочка

Приготування:

  1. Спочатку потрібно спекти бісквіт. Яйця з’єднати з цукром, додати дрібку солі й збити до пишності.
  2. Просіяти в яйця пшеничне і мигдалеве борошно, а також розпушувач. Додати цедру від одного лимона і ванільний екстракт. Все добре перемішати.
  3. Випікати корж в кільці або в формі діаметром 18 сантиметрів.
  4. Випікається такий тонкий корж в розігрітій духовці приблизно 15 хвилин при 180 °C.
  5. Бісквіт остудити й вирізати з форми.
  6. Приготувати лимонний крем. Спочатку желатин потрібно залити водою і залишити набухати.
  7. Жовтки з’єднати з цукром, лимонною цедрою, соком лимона, додати дрібку солі й листочки м’яти. Все це поставити на середній вогонь і, помішуючи, варити до загустіння.
  8. Консистенція у цього крему як у звичайного заварного крему. Варити потрібно приблизно 8-10 хвилин.
  9. Потім лимонний крем вилити в чашу блендера, додати вершкове масло і набряклий желатин. Все пробити до однорідності.
  10. Готовий лимонно-м’ятний крем вилити в кільце діаметром 18 сантиметрів і поставити в холод.
  11. Приготуємо ожинову начинку. Желатин з’єднати з водою і відставити убік, щоб набряк.
  12. Ожину з’єднати з цукром і проварити на вогні близько 5 хвилин. Потрібно дочекатися, щоб цукор розтанув, довести до кипіння і трохи поварити.
  13. Вилити ожину в чашу блендера, додати желатин і пробити до гладкості. Остудити.
  14. Вилити ожинову начинку поверх лимонного крему. Перш ніж це зробити, переконайтеся, що лимонний крем застиг, інакше він розтане. Все це відправити в холод до повного застигання або в морозилку.
  15. Приготувати смородиновий мус. Смородину висипати в каструлю, додати м’яту і половину цукру. Проварити все на середньому вогні близько 3-5 хвилин.
  16. Перш ніж почати готувати мус, потрібно знову ж з’єднати желатин з водою і відставити набухати.
  17. У чашу блендера вилити смородину, додати набряклий желатин і нарізаний білий шоколад. Все пробити.
  18. Отриману масу потрібно остудити до кімнатної температури, тому її варто перелити в миску.
  19. Холодні вершки збити до м’яких піків.
  20. До білків додати залишки цукру і збити до міцних піків.
  21. Тепер потрібно з’єднати разом смородинову масу, білки й вершки. Найпростіше все по черзі додавати в чашу з білками й перемішувати лопаткою або віночком. Мусу виходить досить багато, тому потрібно брати велику і високу миску.
  22. Мус виходить ніжним, смачним і красивого смородинового кольору.
  23. Збираємо торт в кільці діаметром 20 сантиметрів. Для зручності кільце зсередини можна обернути ацетатною стрічкою. На низ викласти бісквіт.
  24. На бісквіт, вилити приблизно третину мусу, розрівняти й відправити в холод хвилин на 20.
  25. Потім викласти заготівлю з лимонного крему й ожинної начинки. Ми їх заморожували в одному кільці.
    Вилити мус, що залишився, розрівняти й відправити в морозилку або в холодильник до повного застигання.
  26. У холодильнику торт застигає близько 6-8 годин. Якщо плануєте покривати тор глазур’ю або велюром, його потрібно заморозити.
  27. Для декору можна приготувати ганаш. Для цього білий шоколад з’єднати з жирними вершками й розтопити на паровій бані. Потім ганаш потрібно остудити до кімнатної температури й можна буде їм декорувати торт.
  28. Ягідний мусовий торт прикрасити остиглим ганашем, лимонними часточками й м’ятою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт «Колібрі»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close