Випічка і ДесертиСолодка випічка

Яблучний пиріг “Чайна троянда” на сметані

Цей яблучний пиріг на сметані привабливий не тільки своїм смаком, але і видом. Схожий на троянду, що розпустилася, м’який, пишний, соковитий за рахунок великої кількості яблук — заради яких варто його приготувати.

Інгредієнти:

  • Яблука 600 грамів (4-5 штук)
  • Яйця 3 штуки
  • Сметана 20-25% 150 грамів
  • Олія рослинна (без запаху) 80 грамів
  • Сік лимона 2 столові ложки
  • Борошно 250 грамів (2 склянки місткістю 200 мл)
  • Розпушувач 10 грамів
  • Цукор 200 грамів
  • Сіль 3 грами (0,5 чайної ложки)
  • Ванільний цукор 1 упаковка

Для підготовки форми:

  • Борошно або крупа манна

Для прикраси пирога (за бажанням):

  • Цукрова пудра — за смаком

Приготування:

  1. За бажанням, в тісто можна додати корицю.
  2. У миску розбити яйця, додати сіль, цукор (залишити 2 столові ложки цукру для посипання пирога) і ванільний цукор.
  3. Збити яйця з цукром міксером до побіління і збільшення маси у 2 рази.
  4. Додати в миску сметану. Перемішати.
  5. Влити олію, перемішати.
  6. Просіяти борошно з розпушувачем, перемішати ложкою. Відразу перемішати міксером на малих обертах (недовго).
  7. 2 яблука очистити від шкірки й серцевини, нарізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком.
  8. Додати яблука в тісто, акуратно перемішати.
  9. Включити духовку для розігрівання до 190 градусів.
  10. Форму для випікання змастити олією, посипати борошном або манною крупою. Вилити у форму тісто, розрівняти.
  11. Ще 2 яблука нарізати тонкими скибочками.
  12. Викласти скибочки яблук по колу, злегка заводячи їх один за одного і вдавлюючи в тісто.
  13. Потім посипати яблука залишеним цукром — це потрібно для утворення карамельної скоринки.
  14. Випікати яблучний пиріг на сметані в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 50-60 хвилин.
  15. Готовність пирога перевіряти дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою.
  16. Готовий пиріг трохи остудити, вийняти з форми й нарізати порційними шматочками.
  17. Для краси можна посипати пиріг цукровою пудрою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадна королівська ватрушка з вареним згущеним молоком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close