Яблучний фруктовий лід

Вважається, що фруктовий лід був придуманий понад сто років тому в США хлопчиком на ім’я Френк Епперсон, коли він забув на задньому дворику свого будинку стакан з газованою водою, в якому лежала паличка. За ніч газована вода замерзла, а на наступний день, хлопчик потягнув за паличку і витягнув зі склянки фруктовий лід. Подорослішавши він, звичайно ж, запатентував своє відкриття. І через деякий час продав свої права на фруктовий лід великій компанії, яка і почала його масове виробництво. Відтоді люди по всьому світу не перестають любити цей літній десерт. Адже він так приємно освіжає і водночас містить дуже мало калорій. Удома ви можете заморозити фруктовий лід з натуральних інгредієнтів. Вваріть яблучний сік із запашними спеціями й заморозьте його. Вам неодмінно сподобається його соковитий кисло-солодкий смак і легкий пряний аромат.
Інгредієнти:
- Яблучного соку з м’якоттю 2 стакани
- Коричневого цукру 1/4 стакана
- Свіжовичавленого лимонного соку 2 столові ложки
- Солі 1/8 чайної ложки
- 3 горошини запашного перцю
- 1 паличка кориці, розламана навпіл
- Кореня імбиру 1 см, очищеного і нарубаного
- Спеціальне обладнання: 6 формочок для морозива
Приготування:
- У каструлі середнього розміру змішайте яблучний сік, цукор, лимонний сік, сіль, імбир, паличку кориці й запашний перець і на помірному вогні доведіть до кипіння.
- Зніміть каструлю з плити й залиште на 15 хвилин. Потім процідіть суміш в мірну склянку. Розлийте суміш у формочки для морозива, вставте палички, накрийте зверху і заморозьте на 6 годин.
- Підставте формочки під струмінь холодної води, щоб вивільнити фруктовий лід, і відразу ж подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадно-горіхове джелато