Випічка і ДесертиМорозиво і сорбети

Яблучний фруктовий лід

Вважається, що фруктовий лід був придуманий понад сто років тому в США хлопчиком на ім’я Френк Епперсон, коли він забув на задньому дворику свого будинку стакан з газованою водою, в якому лежала паличка. За ніч газована вода замерзла, а на наступний день, хлопчик потягнув за паличку і витягнув зі склянки фруктовий лід. Подорослішавши він, звичайно ж, запатентував своє відкриття. І через деякий час продав свої права на фруктовий лід великій компанії, яка і почала його масове виробництво. Відтоді люди по всьому світу не перестають любити цей літній десерт. Адже він так приємно освіжає і водночас містить дуже мало калорій. Удома ви можете заморозити фруктовий лід з натуральних інгредієнтів. Вваріть яблучний сік із запашними спеціями й заморозьте його. Вам неодмінно сподобається його соковитий кисло-солодкий смак і легкий пряний аромат.

Інгредієнти:

  • Яблучного соку з м’якоттю 2 стакани
  • Коричневого цукру 1/4 стакана
  • Свіжовичавленого лимонного соку 2 столові ложки
  • Солі 1/8 чайної ложки
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 паличка кориці, розламана навпіл
  • Кореня імбиру 1 см, очищеного і нарубаного
  • Спеціальне обладнання: 6 формочок для морозива

Приготування:

  1. У каструлі середнього розміру змішайте яблучний сік, цукор, лимонний сік, сіль, імбир, паличку кориці й запашний перець і на помірному вогні доведіть до кипіння.
  2. Зніміть каструлю з плити й залиште на 15 хвилин. Потім процідіть суміш в мірну склянку. Розлийте суміш у формочки для морозива, вставте палички, накрийте зверху і заморозьте на 6 годин.
  3. Підставте формочки під струмінь холодної води, щоб вивільнити фруктовий лід, і відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадно-горіхове джелато

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close