Яблучний десерт «Браун Бетті»

«Браун Бетті» (коричнева Бетті, або мулатка Бетті) – традиційний американський десерт у вигляді печених яблук з апетитною скоринкою з сухарів. Замість панірувальних сухарів краще взяти самостійно підсушений в духовці розкришений хлібний м’якуш, так корочка десерту вийде більш хрусткою і текстурованою. Змішайте їх з вершковим маслом, посипте на розкладені в форми яблука і запечіть. Ароматний десерт подавайте теплим, з кулькою морозива або просто до чаю.
Час: 1 година
Складність: легко
Порцій: 4 – 6
Інгредієнти:
- 6 яблук сорту Гренні Сміт або Бребурн, очищених від шкірки і серцевини
- Сік і цедра 2-3-х лимонів (в залежності від кислоти яблук)
- Панірувальних сухарів 1,5 стакана
- Журавлини 100 грамів
- Солі 0,5 чайної ложки
- Коричневого цукру 1 і 1/4 стакана
- Меленої кориці 1 чайна ложка
- Меленого запашного перцю 1/8 чайної ложки
- Меленого мускатного горіха 1/8 чайної ложки
- Меленої гвоздики 1/4 чайної ложки
- Спеціальне обладнання: 5 формочок для крем-брюле, неглибоких і овальних
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 ° С, встановивши решітку на середньому рівні. Покладіть яблука на плоску поверхню, розріжте їх навпіл, а потім на скибочки. Складіть яблука і журавлину в миску середнього розміру і покрийте їх шаром цедри 1 лимона і полийте соком, вичавленим з усіх лимонів.
- В окремій мисці змішайте вершкове масло і панірувальні сухарі. Посоліть. У третій мисці змішайте коричневий цукор, корицю, мускатний горіх, запашний перець і гвоздику. Пересипьте суміш до яблук.
- Форми змастіть вершковим маслом. На дно викладіть яблука і засипте сумішшю з панірувальних сухарів і масла. Щільно накрийте кожну форму алюмінієвою фольгою. Помістіть на середній рівень духовки, і випікайте 35-40 хвилин. Яблука повинні стати м’якими і легко протикати ножем.
- Потім зніміть фольгу і підвищить температуру духовки до 220 ° С. Запікайте до появи золотистої скоринки. Готовий десерт відразу ж подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Тістечка з пісочного тіста з полуницею