Вишневий пиріг з корицею

Сьогодні пропоную приготувати простий і швидкий сливовий пиріг з корицею. Пиріг дуже простий у приготуванні, а виходить дуже ароматним і смачним. Прекрасно підійде як до домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей.
Інгредієнти:
- Сливи 10-12 штук
- Масло вершкове (розм’якшене) 100 грамів + 10 грамів для змащування форми
- Яйця 2 штуки
- Цукор 130 грамів
- Борошно 1 стакан (місткістю 250 мілілітрів)
- Розпушувач для тіста 12 грамів
- Кориця мелена 1 столова ложка
Приготування:
- Включити духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Розм’якшене вершкове масло з’єднати з цукром (2 столові ложки цукру залишити для посипання пирога).
- Збити міксером до білої пишної маси.
- Додати по одному яйцю, продовжуючи збивати.
- Борошно змішати з розпушувачем і додати в яєчно-вершкову суміш. Замісити тісто за допомогою лопатки.
- Форму для випічки змастити вершковим маслом (діаметр моєї форми – 24 см). Викласти в форму тісто і розрівняти.
- Сливи розрізати на дві половинки й видалити кісточки.
- Половинки слив викласти на тісто зрізом вниз.
- Цукор, що залишився змішати з корицею і посипати пиріг зверху. Пиріг відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.
- Пиріг готовий! Дамо можливість йому охолонути й будемо розрізати.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний пиріг з карамелізованими яблуками