Відкриті пиріжки з фаршем

Дуже люблю м’ясо і випічку, а цей рецепт їх з’єднає! Смачне дріжджове тісто, яке легко приготувати, і ароматна соковита начинка з фаршу! Сьогодні рецепт турецьких пиріжків! Повторюйте на здоров’я!
Інгредієнти:
- Молоко (тепле) 200 мілілітрів
- Кефір (кімнатної температури) 200 мілілітрів
- Яйце 1 штука
- Олія рослинна 100 мілілітрів
- Борошно 4,5 склянки (530-580 грамів) + для роботи з тістом
- Цукор 3 чайні ложки
- Сіль 1 чайна ложка
- Дріжджі пресовані 15 грамів або дріжджі сухі 1,5 чайної ложки
Для начинки:
- Фарш м’ясний (свинячий) 250-300 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Олія рослинна 1 столова ложка
- Сіль 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений 1 чайна ложка
- Паприка мелена 1 чайна ложка
Крім того:
- Жовток (для змащування пиріжків) 1 штука
- Молоко (для змащування пиріжків) 1 столова ложка
- Кунжут (для посипання пиріжків) за смаком
Приготування:
- Як і практично у всіх рецептах випічки, починаємо з приготування тіста.
- Кефір у мене — кімнатної температури, а молоко — тепле (приблизно 38-40 градусів).
- Борошно пересипаємо у велику чашку. Робимо в борошні невелике заглиблення. У поглиблення наливаємо кефір і молоко. Додаємо цукор і розкришені (або сухі) дріжджі. Перемішуємо кефір і молоко з цукром і дріжджами. Залишаємо хвилин на 10 в теплому місці для активації дріжджів.
- (У мене перевірені дріжджі, тому я це роблю відразу в чашці з борошном, ви можете зробити таку швидку опару в окремому посуді, щоб не зіпсувати всю муку.)
- Додаємо яйце, сіль і рослинну олію.
- Замішуємо тісто і вимішуємо кілька хвилин. При необхідності додаємо трохи борошна, але не забиваємо тісто (орієнтуйтеся на свою муку). Тісто має бути м’яким і злегка липнути до рук. Потім накриваємо тісто плівкою або кришкою і даємо постояти в теплому місці близько години.
- З начинкою — теж все дуже просто. Цибулю очищаємо.
- У фарш на крупній тертці натираємо цибулину. Додаємо сіль, мелену паприку, перець (у мене мелений) і рослинну олію.
- Ретельно перемішуємо. Залишаємо фарш маринуватися (поки тісто підходить).
- Робочу поверхню присипаємо борошном. Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 0,5 см. Використовуючи ролик для піци, розрізаємо тісто на рівні квадрати.
- У кожному квадраті заготівлі робимо надрізи з двох протилежних кутів, відступивши від країв приблизно 1 см. Таким чином ми відкриємо два протилежних кута «внутрішнього квадрата», а два інших кута залишаться закритими.
- З 2 столових ложок фаршу формуємо подовжену котлетку. Викладаємо котлетку на заготівлю тіста по діагоналі від одного закритого кута до іншого. Так чинимо з усім фаршем і тістом.
- Формуючи пиріжки, зліпіть по черзі відкриті кути заготівлі тіста з кутами внутрішнього квадрата.
- Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
- Деко посипаємо борошном. Викладаємо пиріжки на деко. Жовток перемішуємо з молоком.
- Перед випічкою змащуємо пиріжки з фаршем жовтком з молоком і посипаємо кунжутом.
- Випікаємо відкриті пиріжки з фаршем в духовці 20-25 хвилин.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Пиріжки з картоплею та грибами