Випічка і ДесертиСолодка випічка

Ватрушки з яблуками

Дріжджове тісто дуже м’яке і повітряне! Найніжніші, ароматні ватрушки з яблучною начинкою виходять не тільки красивими, але і дуже смачними!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно приблизно 550 грамів
  • Молоко (тепле) 250 мілілітрів
  • Масло вершкове (розм’якшене) 50 грамів
  • Яйце 1 штука
  • Білок яєчний 1 штука
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Цукор 100 грамів
  • Дріжджі сухі 7 грамів
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Ванільний цукор (за бажанням) 1 чайна ложка

Для яблучної начинки:

  • Яблука 700 грамів (4-5 штук)
  • Цукор 2 столові ложки
  • Кориця мелена (за бажанням) 1 чайна ложка
  • Масло вершкове 30 грамів

Для змазування і посипання ватрушок:

  • Жовток 1 штука
  • Молоко 1 столова ложка
  • Мигдальні пелюстки (за бажанням)

Приготування:

  1. У мисці змішати тепле молоко, дріжджі, цукор. Якщо ви не впевнені у своїх дріжджах, залиште їх хвилин на 10-15, щоб дріжджі вкрилися бульбашками.
  2. Додати 1 яйце й 1 яєчний білок, сіль. За бажанням для аромату можна додати ванільний цукор. Все добре перемішати.
  3. Додати просіяне борошно (450 грамів, може знадобитися більше), перемішати ложкою. При необхідності додати ще борошна.
  4. Потім додати м’яке вершкове масло і замісити тісто. Вимішувати тісто протягом 7 хвилин.
  5. Додати трохи рослинної олії (1 столова ложка) і зібрати тісто в кулю. Дріжджове тісто виходить м’яке, гладке й еластичне.
  6. Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплі на 1,5 години для підіймання.
  7. Начинка. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевини й нарізати невеликими шматочками.
  8. На розігріту сковороду викласти вершкове масло, яблука, цукор. За бажанням для аромату і смаку можете додати корицю. Готувати на невеликому вогні, щоб яблука стали м’якими, але не перетворилися в пюре. Зняти з вогню, перекласти в миску і дати охолонути.
  9. Тісто збільшиться, буде повітряним і пористим.
  10. Тісто розрізати на невеликі шматочки. Сформувати кульки (12 штук).
  11. Викласти кульки тіста на деко, застелене пергаментним папером, на відстані 4-5 см один від одного.
  12. Кожну кульку притиснути долонею. Накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
  13. В середині кожної булочки зробити поглиблення за допомогою склянки, дно склянки для цього вмочити в борошно.
  14. Жовток змішати з 1 столовою ложкою молока і змастити акуратно цією сумішшю ватрушки.
  15. Наповнити поглиблення приготовленою яблучною начинкою, приблизно по 1 столовій ложці. За бажанням зверху посипати мигдальними пелюстками.
  16. Випікати ватрушки з яблуками в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин, до рум’яного кольору.
  17. Готові ватрушки з яблуками викласти на блюдо, прикрити серветкою і дати ватрушкам охолонути.
  18. Такі ватрушки з молоком або чаєм – це просто суцільне задоволення! 

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вишневий пиріг з корицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close