Випічка і ДесертиТорти

Ванільний бісквіт

Ванільний бісквіт — це пишна і ніжна основа для будь-якого торта. Плюсів у ванільного бісквіта безліч, одним з основних є простота приготування. А про те, що рецепт досить бюджетний ніхто і сперечатися не буде. Смак у бісквіта ніжний, а структура пухнаста і пориста.

Такий бісквіт відмінно поєднується з будь-яким кремом. Складний масляний крем або просто збиті вершки прекрасно до нього підійдуть.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі 4 штуки
  • Цукор пісок 100 грамів
  • Борошно пшеничне 100 грамів
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний екстракт 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Крохмаль кукурудзяний 30 грамів

Приготування:

  1. У великій мисці з’єднати яйця, цукор, сіль і ванільний екстракт.
  2. Миску краще брати високу, так яйця краще збивати, та й тісто сильно збільшується в об’ємі.
  3. Яйця для бісквіта можна брати з холодильника або кімнатної температури, різниці немає. Головне, щоб яйця були свіжими.
  4. Збити яйця з цукром в стійку, світлу піну.
  5. Просіяти в тісто борошно, крохмаль і розпушувач. Перемішати все ложкою або лопаткою, але вже не міксером, щоб не втратити яєчну пишність.
  6. Замість кукурудзяного крохмалю можна брати картопляний.
  7. Випікати бісквіт у формі або кільці діаметром 18 сантиметрів в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 °C близько 40 хвилин.
  8. Потім бісквіт потрібно охолодити в кільці.
  9. Вирізати бісквіт з кільця, загорнути в харчову плівку і дати відлежатися в холоді близько 4-х годин.
  10. Ванільний бісквіт виходить високим і його можна розрізати на 3 коржі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт з печива з банановим пудингом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close