Цукерки з нуги з горіхами «Divinity»

«Divinity» божественність – популярні в США цукерки з нуги й горіхів. Нуга, легка і повітряна – це класика! Вона не виносить спекотної й вологої погоди, так що краще готувати її в умовах низької вологості.
Час: 50 хвилин
Складність: легко
Порцій: 20
Інгредієнти:
- Цукру 3 стакани
- Світлого кукурудзяного сиропу 1/2 стакана
- Води (теплої) 2/3 стакана
- 2 яєчних білків
- Екстракту ванілі 1 чайна ложка (або інший ароматизатор за смаком)
- За бажанням: 1 стакан нарізаних горіхів на вибір
Приготування:
- Підготуйте лист, застеливши фольгою й окропивши зверху антипригарним кулінарним спреєм. У великому сотейнику з важким дном змішайте на середньому вогні цукор, кукурудзяний сироп і воду.
- Готуйте, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Продовжуйте готувати без помішування, поки суміш не нагріється до 120 ° С, стадії «щільної кульки».
- У чаші великого стаціонарного міксера збийте яєчні білки до жорстких піків. Повільно влийте в білки близько половини цукрового сиропу, постійно збиваючи. Продовжуйте готувати сироп, поки він не досягне 132 ° С, стадії «м’якого потріскування».
- Влийте сироп в білки в міксері, що працює. Продовжуйте збивати до отримання густої, блискучої маси, яка тримає форму. Додайте екстракт ванілі й горіхи, добре перемішайте.
- На деко викладайте по чайній ложці суміші й залиште охолоджуватись, поки вона повністю не застигне. Як варіант, нугу можна не викладати ложкою, а вилити в квадратну форму 22 см. Охолодити, а потім розрізати на маленькі квадрати.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сердечка з малиною