Цукати з грейпфрутових кірок

Не поспішайте викидати кірки від грейпфрута, з них можуть вийти чудові ласощі. Терпкі цукати, зварені в цукровому сиропі, обсипані цукром або покриті шоколадною глазур’ю, приємно здивують вас своїм гірко-солодким смаком.
Інгредієнти:
- Грейпфрут 4 штуки
- Вода, в достатній кількості, щоб залити кірки
- Цукру 2,5 стакана
- Цукру для обсипання 1 стакан, необов’язково
- Темного темперованого шоколаду 750 грамів, необов’язково
Приготування:
- Гострим ножем розріжте кожен грейпфрут на четвертинки. Очистіть фрукт від шкірки, знімаючи білу частину (міздрю) разом зі шкіркою. Збережіть м’якуш для використання в іншому блюді.
- Наріжте кожну четвертинку шкірки по діагоналі на смужки шириною приблизно 1,3 сантиметра. Якщо смужки будуть однаковими, цукати вийдуть більш красивими. Помістіть нарізану шкірку грейпфрута в сотейник з товстим дном об’ємом 4 л і залийте достатньою кількістю води, щоб покрити кірки приблизно на 2,5 сантиметри. Поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і процідіть.
- Поверніть в каструлю тільки кірки, залийте знову свіжою водою, повторіть кип’ятіння і проціджування ще три рази. Дуже важливо міняти воду, тому що вона забирає гіркоту кірок. Після четвертого кип’ятіння злийте воду, як і раніше, і поверніть кірки в сотейник.
- Додайте цукор і достатню кількість води, щоб покрити кірки на 2,5 сантиметри. Варіть на повільному вогні 2 години. Протягом цього часу цукор додасть солодкість і утримає природний смак і аромат цукатів.
- Після закінчення 2 годин вони стануть м’якими й прозорими, а сироп загусне. Дайте цукатам охолонути в сиропі й зберігайте їх до подачі, не виймаючи з сиропу, в холодильнику в герметичному контейнері. Їх можна зберігати таким чином до 3 тижнів.
- Перед вживанням дайте залишкам сиропу стекти з цукатів на решітці протягом декількох годин. Поставте решітку на деко, щоб сироп не стікав на робочу поверхню. Коли сироп стече, ви можете подавати цукати трьома способами: по-перше, ви можете подати їх так, як є.
- По-друге, ви можете покласти їх в невелику миску з цукром. Обваляйте цукати так, щоб вони були добре покриті цукром.
- По-третє, ви можете занурити зацукровані цукати в розтоплений шоколад. Занурте кожен зацукрований цукат в темний шоколад на дві третини. Акуратно видаліть надлишки шоколаду з кожного цуката, а потім помістіть їх на пергаментний папір. Якщо шоколад темперований, а на кухні не надто жарко, він повинен затвердіти протягом декількох хвилин.
- Який би варіант ви не вибрали, подавайте цукати на тарілці, в невеликій мисці або в порційній формочці. Після того, як цукати обваляють в цукрі й покриті шоколадом, вони можуть зберігатися при кімнатній температурі в герметичному контейнері до трьох днів.
Смачного!
Подивіться як смачно приготувати цукати з полуниці