АнглійськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Традиційний йоркширський пудинг

У різноманітті різних пудингів йоркширський пудинг виділяється тим, що є зовсім не десертом, а швидше хлібом до гарячої страви. Це запечений в духовці кляр у формі кексу з порожниною посередині. Щоб йоркширські пудинги піднялися і взяли свою традиційну форму, важливо дотримати одне правило: настояне холодне тісто наливають в розпечені формочки зі злегка димлячим жиром і відразу ж ставлять в гарячу духовку. Найкраще використовувати свинячий жир, або жир, що виділився при запіканні м’яса. Адже в стародавні часи йоркширський пудинг і готували в той же самий час, поки запікалось на рожні м’ясо, і з нього капав жир. Готові пудинги виймали з-під м’яса і, поки воно дожарювалось, їли ці дивовижні булочки з соусом.

Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • 4 великих яйця
  • Молока 1 стакан
  • Борошна вищого сорту 1 стакан
  • Щіпка солі
  • Свинячого жиру (або яловичого жиру, або рослинної олії) 2 столові ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до максимальної температури, але не вище 230 ° С, щоб жир не підгорів.
  2. У велику миску розбийте яйця, додайте молоко і дрібку солі. Ретельно перемішайте віночком або міксером. Залиште на 10 хвилин.
  3. Поступово просійте в молочну суміш борошно в тому ж обсязі, що і яйця. І віночком або міксером замісити однорідне тісто без грудочок, схоже на густі вершки. Якщо в тісті є грудочки, процідіть його через дрібне сито. Залиште тісто на кухонному столі мінімум на 30 хвилин або, краще, на кілька годин.
  4. Покладіть по шматочку смальцю розміром з горошину, або 0,5 чайної ложки рослинної олії в кожну клітинку обраної вами форми для йоркширського пудингу, або в форму з 4 осередками діаметром 5 см, або в форму для мафінів з 12 осередками, і нагрійте в духовці, поки жир не задимиться.
  5. Ще раз добре перемішайте тісто, додавши 2 столові ложки холодної води, і на третину наповніть їм кожну клітинку форми для запікання. Потім швидко поверніть форму в духовку.
  6. Випікайте приблизно 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Таким же чином випікайте все тісто.

У Йоркширі пудинг традиційно подають з підливою у вигляді закуски перед подачею м’ясних або овочевих страв. Маленькі пудинги, випечені в формі для мафінів, найчастіше подають відразу до м’яса або овочів.

Йоркширські пудинги краще не розігрівати повторно, тому, що вони стануть сухими й крихкими.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Білий хліб в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close