Традиційний йоркширський пудинг

У різноманітті різних пудингів йоркширський пудинг виділяється тим, що є зовсім не десертом, а швидше хлібом до гарячої страви. Це запечений в духовці кляр у формі кексу з порожниною посередині. Щоб йоркширські пудинги піднялися і взяли свою традиційну форму, важливо дотримати одне правило: настояне холодне тісто наливають в розпечені формочки зі злегка димлячим жиром і відразу ж ставлять в гарячу духовку. Найкраще використовувати свинячий жир, або жир, що виділився при запіканні м’яса. Адже в стародавні часи йоркширський пудинг і готували в той же самий час, поки запікалось на рожні м’ясо, і з нього капав жир. Готові пудинги виймали з-під м’яса і, поки воно дожарювалось, їли ці дивовижні булочки з соусом.
Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6
Інгредієнти:
- 4 великих яйця
- Молока 1 стакан
- Борошна вищого сорту 1 стакан
- Щіпка солі
- Свинячого жиру (або яловичого жиру, або рослинної олії) 2 столові ложки
Приготування:
- Розігрійте духовку до максимальної температури, але не вище 230 ° С, щоб жир не підгорів.
- У велику миску розбийте яйця, додайте молоко і дрібку солі. Ретельно перемішайте віночком або міксером. Залиште на 10 хвилин.
- Поступово просійте в молочну суміш борошно в тому ж обсязі, що і яйця. І віночком або міксером замісити однорідне тісто без грудочок, схоже на густі вершки. Якщо в тісті є грудочки, процідіть його через дрібне сито. Залиште тісто на кухонному столі мінімум на 30 хвилин або, краще, на кілька годин.
- Покладіть по шматочку смальцю розміром з горошину, або 0,5 чайної ложки рослинної олії в кожну клітинку обраної вами форми для йоркширського пудингу, або в форму з 4 осередками діаметром 5 см, або в форму для мафінів з 12 осередками, і нагрійте в духовці, поки жир не задимиться.
- Ще раз добре перемішайте тісто, додавши 2 столові ложки холодної води, і на третину наповніть їм кожну клітинку форми для запікання. Потім швидко поверніть форму в духовку.
- Випікайте приблизно 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Таким же чином випікайте все тісто.
У Йоркширі пудинг традиційно подають з підливою у вигляді закуски перед подачею м’ясних або овочевих страв. Маленькі пудинги, випечені в формі для мафінів, найчастіше подають відразу до м’яса або овочів.
Йоркширські пудинги краще не розігрівати повторно, тому, що вони стануть сухими й крихкими.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Білий хліб в духовці