Торт з печива з банановим пудингом

Зазвичай банановий пудинг готують в якості самостійного десерту, але в якості начинки для торта він також відмінно підійде, адже по суті він частково і є заварним кремом. Готувати такий торт не складно, а результат виходить вище всяких похвал – ніжний пудинг, що просочує хрусткі коржі з вафельного печива нікого не залишать байдужим.
Інгредієнти:
Коржі:
- 3 стиглих бананів
- Свіжовичавленого лимонного соку 2 чайні ложки
- Вершкового масла 165 грамів, розм’якшити
- Цукру 2 стакани
- 3 великих яйця
- Ванільного вафельного печива 310 грамів, розкришити
- Кислого молока або кефіру 1 стакан
- Екстракту ванілі 2 чайні ложки
Начинка:
- 2 великих яйця
- Цукру 1/4 стакана
- Борошна 1 столова ложка
- Кукурудзяного крохмалю 1 столова ложка
- Щіпка солі
- Молока 1 стакан
- Екстракту ванілі 1/4 чайної ложки
- Цукрова пудра, для посипання
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 ° С. На дві круглих форми для випічки (діаметром 23 см) розбризкайте антипригарний спрей і злегка посипте їх борошном.
- Коржі: в невеликій мисці розімніть банани й вмішайте в них лимонний сік. За допомогою електричного міксера збивайте вершкове масло і цукор до повітряного стану, приблизно протягом 5 хвилин. Додайте яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання.
- За три заходи додайте ванільне вафельне печиво, і кисле молоко за два заходи, почніть і закінчите печивом. Збийте щоб все змішати, потім додайте роздавлені банани з ваніллю і збивайте до повністю однорідної консистенції.
- Рівномірно розподіліть тісто між формами й випікайте близько 1 години, зубочистка, встромлена в центр коржа повинна залишатися чистою. Остудіть в формах протягом 10 хвилин перш ніж викладати на решітку для повного охолодження.
- Начинка: відокремте жовток від білка 1 яйця. Білок викиньте. У каструлі віночком перемішайте цукор, борошно, кукурудзяний крохмаль і сіль до повного змішання. Вмішайте яєчний жовток і ціле яйце, що залишились, після чого вмішайте молоко. Варіть на середньому вогні, часто помішуючи і не накриваючи кришкою, поки пудинг не загусне, 5-7 хвилин. Приберіть з вогню і вмішайте ванільний екстракт.
- Накрийте пудинг харчовою плівкою розміщуючи її прямо на його поверхні для того щоб не утворювалася корочка. Поставте в холодильник, щоб повністю охолов приблизно на 30 хвилин.
- Розподіліть пудинг між коржами. Охолоджувати торт протягом 30 хвилин – 1 години щоб начинка застигла. Прямо перед подачею посипте торт цукровою пудрою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Шоколадний торт «Блекаут» з ганашем