Випічка і ДесертиКухні світуТортиФранцузька

Торт з меренгами та полуницею

Торти на основі бісквіта ідеальні для святкового столу, влітку можна прикрашати садовими фруктами, а класичне поєднання полуниці з вершками ніколи не застаріє. Цей торт прикрашає не тільки ягідна начинка в вершковому кремі. Його коржі випікаються з меренгою, яка являє собою французький десерт зі збитих з цукром білків. Меренгу можна подавати як окремі ласощі, але може входити й до складу складних рецептів. Десерт, спечений за цим рецептом, не тільки обіцяє бути смачним і ніжним, але його і дуже цікаво готувати.

Час: 1 година 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 12 – 14

Інгредієнти:

  • Рослинної олії 1/2 стакана
  • Цукру 1 стакан
  • 3 великих яйця, розділених
  • Дрібно тертої цедри лимона 1 чайна ложка
  • Ванілі 1/2 чайної ложки
  • Напівобезжиреного молока 3% 1/3 стакана
  • Кондитерського борошна для бісквіта 1 і 1/4 стакана (165 грамів)
  • Розпушувача тіста 1,5 чайної ложки
  • Солі дрібного помелу 1/4 чайної ложки
  • Свіжої полуниці 2 стакани, нарізаної скибочками
  • Вершків, збитих до м’яких піків 1/2 стакана

Приготування:

  1. Духовку нагрійте до 175 ° C. Дві форми для випічки по 20 см в діаметрі змастіть олією і присипте борошном.
  2. Рослинну олію збийте міксером з 1/2 стакана цукру і яєчними жовтками до легкості.
  3. Додайте цедру лимона і ваніль. Влийте, перемішуючи, молоко. Всипте борошно, розпушувач тіста, сіль і, акуратно помішуючи, додайте масляну суміш з жовтками, доведіть до однорідності.
  4. Викладіть тісто порівну в 2 підготовлені форми для випічки. Яєчні білки збийте міксером в піну, поступово всипте 1/2 склянки цукру і збивайте до стійких піків.
  5. Розподіліть отриману меренгу по тісті. Випікайте коржі 30-35 хвилин, готовність можна перевірити зубочисткою. Коржі охолодіть, не виймаючи з форми.
  6. Викладіть корж на блюдо, меренгою вгору. Зверху посипте полуницею і покрийте збитими вершками. Накрийте другим коржем, розмістивши його меренгою вгору, зверху покладіть вершки й полуницю. Охолодіть торт перед подачею на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквіт «Їжа ангелів»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close