Випічка і ДесертиТорти

Торт «Цвіркун»

Фантастично смачний торт, який запам’ятається надовго своїм м’яким вологим бісквітом, ніжною, схожою на пудинг, начинкою і цікавим поєднанням смаків. Освіжаюча м’ята вигідно контрастує з теплим і оксамитовим смаком шоколаду. А веселий вид торта зробить його бажаним на дитячому дні народження. Крім цього торт досить простий у приготуванні і в збірці, а його коржі виходять настільки вологими, що не потребують додаткового просочення.

Час 2 години 40 хвилин
Складність: легко
Порцій: 8 – 10

Інгредієнти:

Торт:

  • Базовий шоколадний бісквіт (рецепт нижче)

Начинка:

  • Цільного молока 1,5 стакана
  • Цукру-піску 0,5 стакана
  • Кукурудзяного крохмалю 3 столові ложки
  • Екстракту перцевої м’яти 3/4 чайної ложки
  • 1 велике яйце й 1 яєчний жовток
  • Білого шоколаду 90 грамів, дрібно нарубаного
  • Зеленого харчового барвника 1 – 2 краплі
  • Шоколадних гранул 3 столові ложки плюс додатково для посипання торта

Топпінг:

  • Холодних жирних вершків 33% 1,5 стакана
  • Цукрової пудри 1 столова ложка
  • Екстракту перцевої м’яти 1/8 чайної ложки

Базовий шоколадний бісквіт:

  • Борошна вищого сорту 2,5 стакана
  • Какао порошку 1 стакан
  • Цукру 2 стакани
  • Розпушувача тіста 1,5 чайної ложки
  • Соди для випічки 1 чайна ложка
  • Солі 1 чайна ложка
  • 3 великих яйця кімнатної температури
  • Рослинної олії 3/4 стакана
  • Сметани 0,5 стакана
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки
  • Кулінарний спрей

Приготування:

  1. Приготуйте начинку. У каструлі середнього розміру на помірному вогні доведіть молоко до кипіння. В жароміцній мисці віночком до однорідної консистенції змішайте цукор, кукурудзяний крохмаль, екстракт перцевої м’яти, яйце і яєчний жовток. Поступово влийте половину гарячого молока, потім перелийте все назад в каструлю.
  2. Зменште вогонь і варіть, постійно помішуючи, 2 – 3 хвилини, поки суміш не закипить і не загусне. Потім перелийте її в миску (якщо багато грудок, то процідіть через дрібне сито) і вмішайте зелений барвник і білий шоколад, щоб він розтанув. Покладіть на поверхню начинки харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 годину. Вмішайте шоколадні гранули.
  3. Приготуйте топпінг. У мисці за допомогою міксера на середній швидкості збийте жирні вершки, цукрову пудру й екстракт перцевої м’яти протягом 1 – 2 хвилин до утворення середніх піків.
  4. Збірка торта. На блюдо покладіть 1 бісквітний корж. Зверху покрийте начинкою, відступаючи 1,5 см від краю. Накрийте другим коржем і злегка притисніть. Покрийте його збитими вершками та посипте шоколадними гранулами.
  5. Базовий шоколадний бісквіт. Розігрійте духовку до 170 ° С. Дві круглі форми для запікання діаметром 22 см збризніть кулінарним спреєм і застеліть їх дно папером для випічки.
  6. У мисці середнього розміру віночком змішайте до однорідної консистенції какао порошок і 1,5 стакана окропу. У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль. Додайте яйця, рослинну олію, сметану і ваніль і збийте міксером на середній швидкості протягом 1 хвилини до однорідної консистенції. Зменште швидкість міксера, рівним струменем влийте какао і почніть мішати тісто силіконовою лопаткою (тісто буде рідким).
  7. Розлийте тісто по підготовлених форах і постукайте ними по столу, щоб воно вляглося. Запікайте 30 – 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Вона повинна вийти з коржа сухою. Перекладіть форми з коржами на решітку й остудіть протягом 10 хвилин. Потім пройдіться ножем між коржем і стінкою форми, і викладіть кожен корж на решітку, щоб вони повністю охололи. Приберіть пергаментний папір. За бажанням вирівняйте коржі, зрізавши з них довгим зазубреним ножем верхівки, що здулися.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт «Три молока»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close