Торт «Три молока»

Торт «Три молока» являє собою ніжний бісквіт, просочений трьома видами молока: згущеним з цукром, концентрованим без цукру і питними вершками. Спочатку ідея просочувати бісквіт рідинами з’явилася ще в середні століття в Європі. Звідти вже набагато пізніше вона перекочувала через США до Мексики, яка за деякими джерелами й вважається батьківщиною торта «Три молока». А в 40-х роках минулого століття компанія Nestle, що відкрила свої філії в багатьох країнах Латинської Америки, стала друкувати рецепт торта «Трес лечес» на банках згущеного молока, зробивши його популярним у всій Центральній і Південній Америці. Пізніше торт полюбився і жителями всього світу за свій божественний смак.
Автор рецепта – Альтон Браун (Alton Brown) – телеведучий, знаменитий шеф-кухар, кулінарний письменник
Інгредієнти:
Бісквіт:
- Борошна вищого сорту 200 грамів і ще трохи для присипки
- Розпушувача 1 чайна ложка
- Крупної солі 0,5 чайної ложки
- Вершкового масла кімнатної температури 120 грамів
- Цукру 230 грамів
- 5 яєць
- Ванільного екстракту 1,5 чайної ложки
Просочення для бісквіта:
- Концентрованого молока 350 грамів
- Згущеного молока 400 грамів
- Питних вершків 10% 1 стакан
Крем:
- Жирних вершків 33% 2 стакани
- Цукру 230 грамів
- Ванільного екстракту 1 чайна ложка
Приготування:
- Розігрійте духовку до 175 ° С. Змастіть олією і присипте борошном форму для запікання розміром 22х32 см.
- У мисці середнього розміру віночком змішайте борошно, розпушувач і сіль. У чашу стаціонарного міксера покладіть вершкове масло. Збийте його за допомогою насадок-лопаток на середній швидкості протягом 1 хвилини до пишної маси. Зменште швидкість і поступово протягом 1 хвилини додайте цукор. При необхідності зупиніть міксер і зніміть масу зі стінок чаші.
- По одному додайте яйця і добре змішайте. Додайте ванільний екстракт – знову змішайте. У 3 етапи насипте в тісто борошно, перемішайте. Рівномірно налийте тісто в підготовлену форму. На вигляд його вийде невелика кількість. Запікайте бісквіт на середньому рівні духовки протягом 20 – 25 хвилин до легкого золотистого кольору і температури всередині коржа 93 ° С.
- Поставте форму з бісквітом остигати на решітку на півгодини. Потім за допомогою зубочистки або вилки зробіть проколи по всій поверхні коржа. Залиште його повністю остигати та приготуйте просочення.
- У літровій мірній чашці змішайте все згущене молоко і питні вершки. Потім полийте просоченням корж. Поставте торт в холодильник на ніч.
- Крем для торта. В чашу стаціонарного міксера налийте жирні вершки, ванільний екстракт і насипте цукор. За допомогою насадок-віночків на низькій швидкості збийте масу до стійких піків. Збільште швидкість міксера до середньої та продовжуйте збивати до загустіння крему. Нанесіть крем на торт і поставте в холодильник для застигання.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Торт без випічки з желатином і фруктами