Випічка і ДесертиТорти

Торт «Три молока»

Торт «Три молока» являє собою ніжний бісквіт, просочений трьома видами молока: згущеним з цукром, концентрованим без цукру і питними вершками. Спочатку ідея просочувати бісквіт рідинами з’явилася ще в середні століття в Європі. Звідти вже набагато пізніше вона перекочувала через США до Мексики, яка за деякими джерелами й вважається батьківщиною торта «Три молока». А в 40-х роках минулого століття компанія Nestle, що відкрила свої філії в багатьох країнах Латинської Америки, стала друкувати рецепт торта «Трес лечес» на банках згущеного молока, зробивши його популярним у всій Центральній і Південній Америці. Пізніше торт полюбився і жителями всього світу за свій божественний смак.

Автор рецепта – Альтон Браун (Alton Brown) – телеведучий, знаменитий шеф-кухар, кулінарний письменник

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • Борошна вищого сорту 200 грамів і ще трохи для присипки
  • Розпушувача 1 чайна ложка
  • Крупної солі 0,5 чайної ложки
  • Вершкового масла кімнатної температури 120 грамів
  • Цукру 230 грамів
  • 5 яєць
  • Ванільного екстракту 1,5 чайної ложки

Просочення для бісквіта:

  • Концентрованого молока 350 грамів
  • Згущеного молока 400 грамів
  • Питних вершків 10% 1 стакан

Крем:

  • Жирних вершків 33% 2 стакани
  • Цукру 230 грамів
  • Ванільного екстракту 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175 ° С. Змастіть олією і присипте борошном форму для запікання розміром 22х32 см.
  2. У мисці середнього розміру віночком змішайте борошно, розпушувач і сіль. У чашу стаціонарного міксера покладіть вершкове масло. Збийте його за допомогою насадок-лопаток на середній швидкості протягом 1 хвилини до пишної маси. Зменште швидкість і поступово протягом 1 хвилини додайте цукор. При необхідності зупиніть міксер і зніміть масу зі стінок чаші.
  3. По одному додайте яйця і добре змішайте. Додайте ванільний екстракт – знову змішайте. У 3 етапи насипте в тісто борошно, перемішайте. Рівномірно налийте тісто в підготовлену форму. На вигляд його вийде невелика кількість. Запікайте бісквіт на середньому рівні духовки протягом 20 – 25 хвилин до легкого золотистого кольору і температури всередині коржа 93 ° С.
  4. Поставте форму з бісквітом остигати на решітку на півгодини. Потім за допомогою зубочистки або вилки зробіть проколи по всій поверхні коржа. Залиште його повністю остигати та приготуйте просочення.
  5. У літровій мірній чашці змішайте все згущене молоко і питні вершки. Потім полийте просоченням корж. Поставте торт в холодильник на ніч.
  6. Крем для торта. В чашу стаціонарного міксера налийте жирні вершки, ванільний екстракт і насипте цукор. За допомогою насадок-віночків на низькій швидкості збийте масу до стійких піків. Збільште швидкість міксера до середньої та продовжуйте збивати до загустіння крему. Нанесіть крем на торт і поставте в холодильник для застигання.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт без випічки з желатином і фруктами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close