Випічка і ДесертиТорти

Торт мурашник на сметані

Пропоную приготувати смачний торт для домашнього чаювання!
Торт Мурашник безумовно дуже ситне і калорійне блюдо, багато його не з’їси. Але побалуватися іноді можна! Можна доповнити такий торт волоськими горіхами або маком. Маком, зокрема, іноді посипають торт зверху – виходить дуже схоже на справжній мурашник.

Інгредієнти:

  • Борошно 560 грамів
  • Вершкове масло 200 грамів
  • Сметана 200 грамів
  • Цукор 100 грамів
  • Сіль 0.25 чайної ложки
  • Розпушувач 2 чайні ложки

Для крему:

  • Вершкове масло 200 грамів
  • Варене згущене молоко 500 грамів

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти для приготування Мурашника. Варене згущене молоко в ідеалі повинне бути домашнього приготування або якісне готове. Вершкове масло також слід взяти хороше, а не спреди й маргарини.
  2. Покладіть вершкове масло в глибоку миску, розм’якніть його до кремового стану, додайте цукор і щіпку солі, перемішайте, навіть швидше збийте масло і цукор.
  3. Додайте якісну сметану і збийте ще раз, кристалики цукру повинні розчинитися.
  4. Додайте просіяне борошно, розпушувач, перемішайте і поставте готове тісто на 1,5-2 години в морозилку або на ніч в холодильник.
  5. Потім тісто потрібно запекти. Можна відщипувати невеликі шматочки й викладати їх на деко. Можна розкачати тісто і випекти тоненькі печенюшки. Деякі труть тісто на тертці, пропускають його через м’ясорубку. Сенс в отриманні маленьких шматочків з тіста, які запікаються при 180 градусів до рум’яного кольору (приблизно 20-25 хвилин, в залежності від тонкості тіста)
  6. У мене шматочки вийшли не сильно дрібні, найбільші – близько 1 см приблизно. Частину “печеня” я подрібнила руками, частину товкачем для картоплі.
  7. Для крему потрібно з’єднати м’яке вершкове масло і варене згущене молоко, перемішати до отримання однорідної маси.
  8. З’єднуємо крем і “печеньки”, перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий кремом.
  9. Отриману масу потрібно викласти у вигляді конусоподібної форми будь-яким зручним способом. Я виклала масу в миску, покриту харчовою плівкою.
  10. Готовий торт потрібно поставити в холод на ніч. Вийняти його з форми, якщо він був в ній, видаліть плівку.
  11. За бажанням прикрасьте готовий торт горіхами або маком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний торт Чародійка

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close