Торт мурашник на сметані

Пропоную приготувати смачний торт для домашнього чаювання!
Торт Мурашник безумовно дуже ситне і калорійне блюдо, багато його не з’їси. Але побалуватися іноді можна! Можна доповнити такий торт волоськими горіхами або маком. Маком, зокрема, іноді посипають торт зверху – виходить дуже схоже на справжній мурашник.
Інгредієнти:
- Борошно 560 грамів
- Вершкове масло 200 грамів
- Сметана 200 грамів
- Цукор 100 грамів
- Сіль 0.25 чайної ложки
- Розпушувач 2 чайні ложки
Для крему:
- Вершкове масло 200 грамів
- Варене згущене молоко 500 грамів
Приготування:
- Підготуйте необхідні продукти для приготування Мурашника. Варене згущене молоко в ідеалі повинне бути домашнього приготування або якісне готове. Вершкове масло також слід взяти хороше, а не спреди й маргарини.
- Покладіть вершкове масло в глибоку миску, розм’якніть його до кремового стану, додайте цукор і щіпку солі, перемішайте, навіть швидше збийте масло і цукор.
- Додайте якісну сметану і збийте ще раз, кристалики цукру повинні розчинитися.
- Додайте просіяне борошно, розпушувач, перемішайте і поставте готове тісто на 1,5-2 години в морозилку або на ніч в холодильник.
- Потім тісто потрібно запекти. Можна відщипувати невеликі шматочки й викладати їх на деко. Можна розкачати тісто і випекти тоненькі печенюшки. Деякі труть тісто на тертці, пропускають його через м’ясорубку. Сенс в отриманні маленьких шматочків з тіста, які запікаються при 180 градусів до рум’яного кольору (приблизно 20-25 хвилин, в залежності від тонкості тіста)
- У мене шматочки вийшли не сильно дрібні, найбільші – близько 1 см приблизно. Частину “печеня” я подрібнила руками, частину товкачем для картоплі.
- Для крему потрібно з’єднати м’яке вершкове масло і варене згущене молоко, перемішати до отримання однорідної маси.
- З’єднуємо крем і “печеньки”, перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий кремом.
- Отриману масу потрібно викласти у вигляді конусоподібної форми будь-яким зручним способом. Я виклала масу в миску, покриту харчовою плівкою.
- Готовий торт потрібно поставити в холод на ніч. Вийняти його з форми, якщо він був в ній, видаліть плівку.
- За бажанням прикрасьте готовий торт горіхами або маком.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Бісквітний торт Чародійка