Торт медова гірка

Смачно, хрустяще і неймовірно солодко. Готуй незвичайний торт!
Торт медова гірка стане прикрасою святкового столу і здивує гостей. А готувати його дуже просто і не вимагає багато зусиль. В принципі, таке частування можна приготувати і в звичайний день, якщо хочеться порадувати близьких чимось особливим.
Інгредієнти:
- Яйця 2 штуки
- Горілка 20 мілілітрів
- Борошно 260 грамів
- Цукор 120 грамів
- Сіль за смаком
- Мед 300 грамів
- Рослинна олія 200 мілілітрів
- Кондитерська посипка за смаком
Приготування:
- Розбиваємо яйця в миску, збиваємо. Вливаємо горілку. Солимо, насипаємо цукор. Просіваємо половину борошна, додаємо його в миску і все перемішуємо.
- Просіваємо решту борошна, додаємо дві третини до решти інгредієнтів і замішуємо тісто (при необхідності додаємо борошно, що залишилося – воно може і не знадобитися в залежності від якості борошна).
- Тісто місимо до м’якості і пластичності, формуємо з нього кулю, загортаємо в плівку і залишаємо на півгодини. Тісто обминаємо і ділимо навпіл.
- Розкачуємо першу половину (не дуже тонко, приблизно 0,7 см завтовшки), нарізаємо її на смужки шириною 3-4 см, потім їх ріжемо тонко поперек. Те ж саме робимо з рештою тіста.
- Розігріваємо сковороду з олією, невеликими порціями обсмажуємо всі смужки тіста до золотистого (важливо – злегка золотистого). Готові викладаємо на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Потім перекладаємо в миску.
- Викладаємо в сотейник мед, додаємо цукор, доводимо до кипіння, помішуючи.
- Заливаємо сиропом обсмажені смужки тіста, перемішуємо, викладаємо на плоске блюдо.
- Формуємо гірку та прикрашаємо кондитерською посипкою. Все готово!
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Найсмачніший торт без борошна