Випічка і ДесертиТорти

Торт медова гірка

Смачно, хрустяще і неймовірно солодко. Готуй незвичайний торт!
Торт медова гірка стане прикрасою святкового столу і здивує гостей. А готувати його дуже просто і не вимагає багато зусиль. В принципі, таке частування можна приготувати і в звичайний день, якщо хочеться порадувати близьких чимось особливим.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 штуки
  • Горілка 20 мілілітрів
  • Борошно 260 грамів
  • Цукор 120 грамів
  • Сіль за смаком
  • Мед 300 грамів
  • Рослинна олія 200 мілілітрів
  • Кондитерська посипка за смаком

Приготування:

  1. Розбиваємо яйця в миску, збиваємо. Вливаємо горілку. Солимо, насипаємо цукор. Просіваємо половину борошна, додаємо його в миску і все перемішуємо.
  2. Просіваємо решту борошна, додаємо дві третини до решти інгредієнтів і замішуємо тісто (при необхідності додаємо борошно, що залишилося – воно може і не знадобитися в залежності від якості борошна).
  3. Тісто місимо до м’якості і пластичності, формуємо з нього кулю, загортаємо в плівку і залишаємо на півгодини. Тісто обминаємо і ділимо навпіл.
  4. Розкачуємо першу половину (не дуже тонко, приблизно 0,7 см завтовшки), нарізаємо її на смужки шириною 3-4 см, потім їх ріжемо тонко поперек. Те ж саме робимо з рештою тіста.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, невеликими порціями обсмажуємо всі смужки тіста до золотистого (важливо – злегка золотистого). Готові викладаємо на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Потім перекладаємо в миску.
  6. Викладаємо в сотейник мед, додаємо цукор, доводимо до кипіння, помішуючи.
  7. Заливаємо сиропом обсмажені смужки тіста, перемішуємо, викладаємо на плоске блюдо.
  8. Формуємо гірку та прикрашаємо кондитерською посипкою. Все готово!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Найсмачніший торт без борошна

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close