Американський торт «Червоний оксамит» - це торт-свято! Справжній шедевр, який гідний захоплення своїм смаком і яскравим червоно-білим зрізом, причому смак торта дисонує з його зовнішнім виглядом, надаючи йому загадковості. Весь фокус у тому, що він вважається шоколадним десертом, при цьому залишаючись яскраво червоного кольору. Що входять до складу коржів оцет і кисле молоко створюють реакцію, при якій какао змінює свій колір на червоний і «ховається» за червоним барвником, роблячи його відтінок більш насиченим. Ніжні й оксамитові коржі торта ідеально поєднуються з кремом з вершкового сиру, який своєю легкою кислинкою балансує солодкий шоколадний смак бісквіта. Час: 1 година 35 хвилин Складність: легко Порцій: 10 - 12 Інгредієнти: Торт: Вершкового масла кімнатної температури 190 грамів Цукру 400 грамів 2 великих яйця кімнатної температури Ванільного екстракту 2 чайні ложки Борошна вищого сорту 300 грамів Какао-порошку 50 грамів Соди 1 чайна ложка Розпушувача тіста 0,5 чайної ложки Солі 1/4 чайної ложки Кислого молока 360 мілілітрів Білого оцту 1,5 столової ложки Червоного гелевого харчового барвника (гелевий краще рідкого барвника) 1 чайна ложка Крем-глазур: Вершкового масла кімнатної температури 190 грамів Вершкового сиру кімнатної температури 340 грамів Цукрової пудри 450 грамів Ванільного екстракту 1,5 чайної ложки Приготування: Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть маслом 2 квадратні форми зі стороною 20 см і застеліть їх папером для випічки так, щоб вона була і на стінках форм. У великій мисці за допомогою міксера з насадками лопатками збийте масло до однорідної консистенції, потім додайте цукор і збийте до утворення легкої білої маси. По одному додайте яйця, добре збиваючи після кожного, і ваніль. В окрему миску просійте борошно, какао, соду, розпушувач тіста і сіль. Потроху додайте борошняну суміш в яєчну, чергуючи з кислим молоком. Починайте і закінчуєте борошном. Окремо змішайте білий оцет і харчовий барвник і додайте в тісто, змішавши на низькій швидкості. Вилийте тісто в підготовлені форми, рівномірно його розподіляючи. Випікайте коржі 35 хвилин, або поки зубочистка, вставлена в середину коржа, при перевірці не вийде сухою. Остудіть коржі прямо в формах протягом 20 хвилин, потім викладіть їх і повністю остудіть. Крем-глазур: збийте вершкове масло до пишної маси, потім додайте вершковий сир, продовжуючи збивати до однорідної маси. Насипте цукрову пудру і змішайте спочатку на низькій швидкості, поступово збільшивши її. Додайте ваніль. Збірка торта: покладіть на блюдо перший корж і щедро намажте його глазур'ю. Зверху покладіть другий корж і покрийте глазур'ю весь торт зверху і з боків. За допомогою шпателя ви можете створити на глазурі завитки й різні візерунки. Поставте торт в холодильник мінімум на 2 години, потім наріжте і подавайте. Торт можна зберігати в холодильнику протягом 3 днів. Примітка * Щоб спекти торт без використання барвника, замість 1/4 стакана кислого молока додайте в тісто 1/3 стакана дрібно натертого сирого буряка. Змішайте буряк з кислим молоком, що залишилось і замісіть тісто за рецептом. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Торт без випічки з банановою начинкою