АмериканськаВипічка і ДесертиКухні світуТорти

Торт «Червоний оксамит» в домашніх умовах

Американський торт «Червоний оксамит» – це торт-свято! Справжній шедевр, який гідний захоплення своїм смаком і яскравим червоно-білим зрізом, причому смак торта дисонує з його зовнішнім виглядом, надаючи йому загадковості. Весь фокус у тому, що він вважається шоколадним десертом, при цьому залишаючись яскраво червоного кольору. Що входять до складу коржів оцет і кисле молоко створюють реакцію, при якій какао змінює свій колір на червоний і «ховається» за червоним барвником, роблячи його відтінок більш насиченим. Ніжні й оксамитові коржі торта ідеально поєднуються з кремом з вершкового сиру, який своєю легкою кислинкою балансує солодкий шоколадний смак бісквіта.

Час: 1 година 35 хвилин
Складність: легко
Порцій: 10 – 12

Інгредієнти:

Торт:

  • Вершкового масла кімнатної температури 190 грамів
  • Цукру 400 грамів
  • 2 великих яйця кімнатної температури
  • Ванільного екстракту 2 чайні ложки
  • Борошна вищого сорту 300 грамів
  • Какао-порошку 50 грамів
  • Соди 1 чайна ложка
  • Розпушувача тіста 0,5 чайної ложки
  • Солі 1/4 чайної ложки
  • Кислого молока 360 мілілітрів
  • Білого оцту 1,5 столової ложки
  • Червоного гелевого харчового барвника (гелевий краще рідкого барвника) 1 чайна ложка

Крем-глазур:

  • Вершкового масла кімнатної температури 190 грамів
  • Вершкового сиру кімнатної температури 340 грамів
  • Цукрової пудри 450 грамів
  • Ванільного екстракту 1,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 ° С. Змастіть маслом 2 квадратні форми зі стороною 20 см і застеліть їх папером для випічки так, щоб вона була і на стінках форм.
  2. У великій мисці за допомогою міксера з насадками лопатками збийте масло до однорідної консистенції, потім додайте цукор і збийте до утворення легкої білої маси. По одному додайте яйця, добре збиваючи після кожного, і ваніль.
  3. В окрему миску просійте борошно, какао, соду, розпушувач тіста і сіль. Потроху додайте борошняну суміш в яєчну, чергуючи з кислим молоком. Починайте і закінчуєте борошном. Окремо змішайте білий оцет і харчовий барвник і додайте в тісто, змішавши на низькій швидкості. Вилийте тісто в підготовлені форми, рівномірно його розподіляючи.
  4. Випікайте коржі 35 хвилин, або поки зубочистка, вставлена ​​в середину коржа, при перевірці не вийде сухою. Остудіть коржі прямо в формах протягом 20 хвилин, потім викладіть їх і повністю остудіть.
  5. Крем-глазур: збийте вершкове масло до пишної маси, потім додайте вершковий сир, продовжуючи збивати до однорідної маси. Насипте цукрову пудру і змішайте спочатку на низькій швидкості, поступово збільшивши її. Додайте ваніль.
  6. Збірка торта: покладіть на блюдо перший корж і щедро намажте його глазур’ю. Зверху покладіть другий корж і покрийте глазур’ю весь торт зверху і з боків. За допомогою шпателя ви можете створити на глазурі завитки й різні візерунки. Поставте торт в холодильник мінімум на 2 години, потім наріжте і подавайте. Торт можна зберігати в холодильнику протягом 3 днів.

Примітка * Щоб спекти торт без використання барвника, замість 1/4 стакана кислого молока додайте в тісто 1/3 стакана дрібно натертого сирого буряка. Змішайте буряк з кислим молоком, що залишилось і замісіть тісто за рецептом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Торт без випічки з банановою начинкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close